Bir altın bir de gümüş madalya kazandık

Grekoromen müsabakalarında milli güreşçi Rıza Kayaalp altın, Cenk İldem ise gümüş madalya aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HELSİNKİ - Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen müsabakalarında Türkiye bir altın ve bir gümüş madalya aldı.

Helsinki yakınlarındaki Vantaa'daki Trio Areena'daki şampiyonada 98 kiloda mücadele eden Cenk İldem, ilk maçında İsveçli Carl Fredrik Stefan Schon'u 2-1 yenerek çıktığı çeyrek finalde Gürcistanlı Vasıl Imerlıshvılı'yi 2-0 yendi. Yarı finalde de Fransa'dan Melonin Noumonvi'yi 4-2 yenen Cenk İldem, finalde Ermeni Artur Aleksanyan ile altın madalya için güreşti.

İldem, rakibine 2 puan verdikten sonra kontrollü olmaya çalıştı ancak ihtar alarak oyuna yerde başladı. Rakibinin oyunuyla 3 puan daha kaybeden İldem, süre sonunda 5-0 sonuçla yenilerek gümüş madalya ile yetindi.

130 kiloda son Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy'i 2-0 yenerek çeyrek finalde Litvanyalı Mindaugas Mizgaitis ile karşılaştı. Kayaalp, bu maçı da 3-0 kazanarak yarı finalde Rus Vasily Parshin'i zorlanmadan 9-0 geçerek finale kaldı.

Finalde, Bulgar Nikolov Lyubomir Dimitrov ile güreşen şampiyon güreşçi, oyuna kontrollü başladı. Rakibi pasif güreşince ilk ihtarını aldı. Kayaalp, yerdeki rakibini 4 kez çırparak 1 dakika 18 saniyede 9-0 teknik üstünlükle kazandı ve altın madalyanın sahibi oldu.

59 kiloda ise Rahman Bilici, birinci turda Polonyalı Edward Barsegjan'ı 6-0 yenerek çeyrek finale, ardından Belaruslu sporcu Soslan Daurov'u çekişmeli geçen karşılaşmada 11-9 yenerek yarı finale kaldı. Moldovalı Victor Ciobanu karşısında final şansını yakalamak isteyen Bilici, 2-0 sonuçla kaybetti ve bronz madalya için Azerbaycanlı Kamran Mammadov ile mindere çıktı.

Üçüncülük mücadelesinde Mammadov karşısında ilk yarıda rakibin aldığı teknik puanlarla 5-0 geriye düşen Rahman Bilici, tek kol denediği rakibinin dışarı kaçmasıyla aldığı skoru 5-4'e getirdi.

Bu arada atak yaparken Bilici'ye ihtar verilmesine Türk takım heyeti tepki gösterdi. İhtar alan Bilici oyuna yerde başladı ve Azerbaycanlı oyuncu üst üste oyunlar deneyerek skoru 8-6 yaptı, bu arada Türk teknik heyet yoğun itirazlarda bulundu. İtirazlar sonucunda kenar yönetimi Mammadov'a 1 puan daha verdi. Bilici'nin de aldığı tek puanla skor 9-7 oldu. Maçın sonuna doğru rakibini minder dışına çıkaran milli güreşçi, 1 puan daha alsa da sürenin bitimiyle yenildi ve Avrupa beşincisi olabildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir