Bolt yine rekor kırdı!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Londra Olimpiyatlarında 100 metre finalinde Usain Bolt rakiplerini geride bırakarak olimpiyat şampiyonu oldu. Bolt, 9.63'lük derecesi ile olimpiyat rekoru kırdı.

100 metre yarışında 9.75'lik derecesi ile Jamaikalı atlet Johan Blake gümüş madalya alırken, Justin Gatlin ise 9,75'lik derecesi ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Bir diğer ünlü atlet Asafa Powell ise varlık gösteremeyerek yarışı 11 saniyenin üzerinde tamamladı.

Dünya rekoru ise 9,58 ile yine Usain Bolt'un elinde bulunuyor.

 

"Şüpheleri olanlara en iyi yanıtı koşu pistinde verdim"

[PAGE]



Londra Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 100 metre finalinde altın madalyayı olimpiyat rekoru kırarak kazanan Jamaikalı Usain Bolt, şüpheleri olanlara en iyi yanıtı koşu pistinde verdiğini söyledi.

Bolt yarıştan sonra yaptığı açıklamada, "Antrenörüm her zaman başlangıçla ilgili endişe duyma, yarışın sonu en iyi ve önemli bölümü diyor. Dolayısıyla bugün buna uydum ve işe yaradı" diye konuştu.

Yarışı kazanmasıyla ilgili şüpheleri olanlar bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Bolt, ' şüpheleri olanlara en iyi yanıtı yarıştaki sonuçla ve koşu pistindeki performansı'Şüpheleri olanlara en iyi yanıtı koşu pitinde verdim" dedi.
Olimpiyat Stadyumu'nda izleyicilerin desteğinin harika olduğunu ifade eden Jamaikalı atlet, "Enerjiyi hissedebiliyorsunuz. Çok mutlu oldum" diye konuştu.

Yarışı ikinci bitiren ve gümüş madalyanın sahibi olan Jamaikalı Yohan Blake'in performansıyla ilgili ise Usain Bolt, "Yohan benden çok daha sıkı çalışıyor. Ama bu tür müsabakalarda ne yapacağımı biliyorum, çok büyük yeteneğim var. Benim dışımda herkesi geride bıraktı, dolayısıyla güveninin artacağını ve bundan sonrasının onun için çok daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir