Bu haftada da sahaya çıkmıyor

Ekonomik krizin pençesindeki Parma, bu hafta da sahaya çıkmıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uzun bir zamandır büyük finansal sıkıntılardan dolayı Serie A'da zor günler yaşayan Parma, bu hafta da sahaya çıkmayacak. Geçen hafta Udinese karşılaşmasına çıkmadığı için hükmen mağlup edilen sarı-lacivertli ekibin Genoa maçı ertelendi.

Yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflasın eşiğine gelen, İtalya'nın Parma Kulübü'nün Serie A'da bu hafta oynaması gereken Genoa maçı ileri bir tarihe ertelendi.

Sarı-lacivertli ekip; geçen hafta güvenlik masraflarını karşılayamadığı için Udinese karşılaşmasına çıkmamıştı. Yaklaşık 200 milyon euro borcu olan kulüp, sezon başından bu yana takımda forma giyen futbolculara hiç ödeme yapmadı. Bununla birlikte kulüp çalışanları; maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle toplu olarak işi bıraktı, kulüp mağazasının kapısına da kilit vuruldu. Kulübe bilgisayar ve yazıcı kiralayan şirket de uzun süredir ödeme yapılmamasını gerekçe göstererek tüm bilgisayar ve yazıcılara el koydu.

Yaşanan gelişmelerin ardından İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio bir açıklama yaptı. Tavecchio; "Futbolcuların moral ve motivasyonlarını düşünerek maçı erteleme kararı aldık. Ancak bu; her hafta maçları erteleyebileceğimiz manasına gelmemeli" dedi.
Parma Kaptanı Alessandro Lucarelli, Genoa karşılaşması öncesi kulübün resmi sitesine yaptığı açıklamada; maça çıkmak istemediklerini ve erteleme talep ettiklerini belirtmiş, aksi takdirde hükmen mağlup olmayı göze aldıklarını ifade etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir