Casillas resmen Porto'da

Real Madrid ile efsanevi kalecisi Iker Casillas'ın yolları sonunda ayrıldı. Casillas bundan böyle Porto forması giyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Henüz çocukken girdiği Real Madrid altyapısından yetişerek, kulübün sembol isimlerinden biri haline gelen Casillas, Porto ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

Porto'nun, sözleşmeyi 1 yıl daha uzatma opsiyonu bulunacak. 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Casillas için, Porto'dan bonservis bedeli talep etmeyecek Real yönetimi, deneyimli kaleciye kontratı gereği kazanacağı 12 milyon euro'yu da ödeyecek.

Böylece Porto'dan da yıllık 5 milyon euro kazanacak Casillas'ın cebine, 2 yıl sonunda toplam 22 milyon euro girmiş olacak. Real Madrid yönetimi resmi internet sitesinden yayımladığı veda mesajında; "Herşey için teşekkürler Iker. Artık ayrılıyorsun ama sonsuza kadar Real Madrid'lilerin kalbinde olacaksın" ifadesini kullandı.

Casillas kariyerinin tamamını geçirdiği Real Madrid'de, 3 Şampiyonlar Ligi ve 5 La Liga şampiyonluğu yaşadı. Deneyimli kaleci İspanya Milli Takımı ile de 2 Avrupa Şampiyonluğu ve 1 Dünya Kupası kazandı. Real Madrid'in Casillas'ın yerine, Manchester United kalecisi David de Gea'yı transfer etmesi bekleniyor.