Dirk Kuyt, resmen Feyenoord'da!

Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Dirk Kuyt 9 yıl aradan sonra tekrar Feyenoord'a döneceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Dirk Kuyt, Hollanda basınında çıkan haberlerin ardından Facebook hesabından Feyenoord ile anlaştığını açıkladı. 

Feyenoord kariyerinin ardından 9 yılı Avrupa'da geçirdiğini dile getiren Kuyt'ın açıklaması;

"Tüm Fenerbahçelilere, Kulüple yaptığım toplantının ardından bu sezon sonunda Fenerbahçe'den futbolculuk anlamında ayrılacağımı duyurdum. 9 yıllık yurtdışı maceramın ardından kendi ülkeme dönüp tekrar Feyenoord'da oynama kararı aldım. Fenerbahçe forması giydiğim 3 yıllık süreçte Türkiye'de kazanılabilecek her kupayı kazanan (Süper Kupa, Türkiye Kupası ve Lig şampiyonluğu) ve Fenerbahçe tarihinde ilk defa bir Avrupa kupasında yarı finale çikma başarısı gösteren bu takımın bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. 

Ancak her güzel hikayenin bir sonu vardır. Ve bu da benim futbolcu olarak Fenerbahçe'yle olan hikayemin sonuna geldiğimiz anlamına geliyor. Bu kararı almak benim için hiç de kolay olmadı. Çünkü hem ben hem ailem Türkiye'yi çok seviyoruz. Ben burada farklı bir kültür, başka bir gelenek, farklı insanlar tanıma şansı buldum. Aynı zamanda çok sayıda güzel arkadaşlıklar kurdum. Bu yüzden de 3 yıl önce Türkiye'ye gelme yönünde verdiğim karardan büyük mutluluk duyuyorum. Uzun vadeli geleceğimle ilgili bu açıklamayı şu anda yapmaktaki amacım tüm spekülasyonlara son noktayı koymak, bu sezonki şampiyonluk yarışına ve Fenerbahçe formasına 4. yıldızı takmaya ve aynı zamanda bu güzel kulübu ait olduğu yere yani Avrupa futbolunun en ust seviyesine tekrar taşımaya tamamen konsantre olabilmektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, ben sezon sonuna kadar Fenerbahçe için elimden gelenin en iyisini yapacağım. 

Şunun da net olarak bilinmesini isterim ki ben bu kararı cumartesi günü otobüsümüze ve şoförümüze yapılan üzücü saldırıdan önce aldım. Futbolda da aynı hayat gibi en önemli şey sağlık ve insanların güven içinde olabilmesidir. Bu sadece Fenerbahçe icin değil, Türkiye'deki tüm futbolseverler için geçerli. Türk milleti bir araya gelip hep birlikte bir çözüm bulmalıdır. Ancak bu şekilde herkes kendini güvende hissedebilir ve tekrar futbolun tadını çıkarabilir. Aynı zamanda kulüple bağlantılarımı hiçbir zaman koparmayacağımı da eklemek isterim. Ve umarım bir gün Turkiye'ye geri döneceğim. Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum: bu bir elveda degil, bu bir 'görüşmek üzere'."

capture-20150410-100025.jpg