Drogba milli takım kariyerini noktaladı

Fildişi Sahilli golcü futbolcu Didier Drogba, milli takımı bıraktığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de forma giyen Fildişi Sahilli golcü futbolcu Didier Drogba, milli takımı bıraktığını açıkladı. 

Geçen sezon sonunda 1,5 yıl boyunca top koşturduğu Galatasaray'dan ayrılarak Chelsea'ye transfer olan 36 yaşındaki oyuncu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla milli takıma veda ettiğini duyurdu. 

Milli takım kariyerini üzülerek sonlandırdığını belirten tecrübeli futbolcu, "12 yıllık milli takım tecrübem sırasında ilk maçtan son maça kadar en iyi performansımı sergilemeye çalıştım. 8 sene kaptanlık yaptığım bu takımla, 3 Dünya Kupası ve 2 Afrika Uluslar Kupası'nda yer aldığım için gururluyum. Bu süre zarfında beni destekleyen taraftarlara teşekkür ediyorum. Tüm gollerim sizin içindi, sizi seviyorum. Takım arkadaşlarıma da minnettarım, yeni teknik direktörleri ile gelecekte başarılı olmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Ülkesinin formasıyla 104 maça çıkan Drogba, 65 gol kaydetti. Drogba'nın son olarak Brezilya'daki 2014 FIFA Dünya Kupası'nda formasını giydiği Fildişi Sahili Milli Takımı, turnuvaya grup aşamasında veda etmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir