Dünyanın en fazla kazanan futbolcusu

Kış transfer döneminde Çin ekipleri, yaptıkları 388 milyon euro harcamayla Avrupa'nın 5 büyük ligini geride bırakarak, zirveye yerleşti. Yıllık 38 milyon euro maaş ile Çin'e transfer olan Carlos Tevez ise dünyanın en fazla maaş alan futbolcusu oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kış transfer döneminde 388 milyon euro harcama yapan Çin takımları, Avrupa'da 250 milyon euroyla transfere en fazla para yatıran İngiliz ekiplerini geride bırakarak, bu alanda zirvede yer aldı.

Çinli futbol takımları, 2017 ara transfer döneminde Chelsea'den Oscar'ı 60 milyon euro, Zenit'ten Axel Witsel'i 20 milyon euro, Villarreal'den Alexandre Pato'yu 18 milyon euro bonservis bedelleriyle kadrosuna katarken, Carlos Tevez'i ise 38 milyon euro yıllık maaş ödeyerek transfer etti.

Dünyanın en fazla maaş alan oyuncusu Tevez

Transfer sezonunun dün sona erdiği Çin'de, Süper Lig ekiplerinden Şanghay SIPG'e 60 milyon euro bonservis bedeliyle imza atan Chelsea'nin Brezilyalı oyuncusu Oscar, ara transfer döneminin en pahalı futbolcusu oldu.

Ayrıca Brezilyalı Alexandre Pato ile Belçikalı Axel Witsel de Çin rüzgarına kapılan oyuncular arasında yerini aldı. Arjantinli yıldız oyuncu Carlos Tevez ise dünyanın en fazla maaş alan oyuncusu olarak dikkati çekti.

Çin Süper Ligi 3 Mart'ta başlıyor

Çin Süper Ligi'nde 3 Mart'ta oynanacak ilk maçta kadrosuna Tjaronn Chery'i katan Guizhou Hengfeng Zhicheng ile Liaoning takımları karşı karşıya gelecek.

Burak Yılmaz'ın forma giydiği Beijing Guoan, ilk lig maçını son şampiyon Guangzhou Evergrande ile 5 Mart'ta yapacak.

Çin Futbol Federasyonu, ülkede futbol kulüplerinin rasyonel olmayan ödemeler yapmasının önüne geçmek için ilk 11'de oynayan yabancı oyuncu kotasını 4'ten 3'e düşürdü.

Bu konularda ilginizi çekebilir