Efes sonunda başardı!

Anadolu Efes, THY Euroleague play-off üçüncü maçında İspanya'nın Real Madrid takımını 75 - 72 yenerek seride durumu 2-1'e getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu Efes, ilk iki maçta elinden kaçırdığı Real Madrid'i serinin 3'üncü maçında son saniye basketiyle yendi. 

Efes, THY Euroleague play-off üçüncü maçında İspanya'nın Real Madrid takımını İstanbul'da ağırladı. İspanyol devini 75 - 72 yenerek seride durumu 2-1'e getiren Anadolu Efes, Final Four şansını sürdürdü. 

İlk çeyreğe tutuk başlayan Efes, 20-15 geride biten bu bölümden sonra 2. çeyrekte kontrolü ele aldı. Bu çeyrekte rakibinin hücum silahlarını durduran mavi beyazlılar hücumda da etkili olunca çeyreği 32-30 önde kapattı.

İkinci yarıda ise Anadolu Efes maçtaki en etkili oyununu oynadı ve üst üste bulduğu sayılarla farkı açıp bu çeyreği de 56-46 önde kapatıp son çeyreğe 10 sayı önde girdi.

Maçın son çeyreğinde ise etkili olan taraf Real Madrid'di. Farkı yavaş yavaş kapatan İspanyollar, son 3 dakikaya 3 sayı geride (64-61) girdiler.

Son 8 saniyede mola dönüşü topu alan Real Madrid'e Anadolu Efesli basketbolcular faul yapmakta gecikince maça 72-72'lik denge geldi. 7 saniye kala hızlı hücuma çıkan Efes'te Lasme içeri kadar girip topu 3 sayı çizgisinin dışına taşıdı. Son saniyede gelen basketle kazanan Anadolu Efes oldu.

Bu sonuçla seri 4. maça taşındı. 23 Nisan Perşembe günü oynanacak maça Abdi İpekçi ev sahipliği yapacak.