Fenerbahçe Altınordu'yu geçemedi

Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda puan kaybetmeyi sürdürüyor. İlk hafta maçında Kayserispor'a sahasında yenilen Kanarya, bu kez de Altınordu ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler mücadele 1 puanı, Diego Ribas'ın golüyle kurtardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'ndaki 3. maçında PTT 1. Lig temsilcisi Altınordu ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, bu sezon kupada iç sahadaki ikinci şoku yaşadı.  

Grubun ilk maçında Kadıköy'de PTT 1. Lig ekibi Kayserispor'a 2-1 yenilen sarı-lacivertli takım, İzmir temsilcisi karşısında da 1-0 geriye düştüğü maçta, beraberliği 81. dakikada attığı golle kurtardı.  

Kupada 3. maçında ilk beraberliğini yaşayan Fenerbahçe'nin, deplasmanda Bayburt Grup Özel İdare karşısındaki galibiyetle (3-1) toplam 4 puanı bulunuyor. Grupta bir galibiyeti bulunan Altınordu da İstanbul'da kazandığı 1 puanla toplam 4 puana ulaştı.  

Sarı-lacivertli takım bu sezon Kadıköy'de çıktığı iki kupa mücadelesinde galibiyet göremedi.  

Fenerbahçe ve Altınordu, 1969-1970 sezonunda 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından, 44 yıl sonra çıktıkları mücadele de eşitliği bozamadı.  

Diego Türkiye'deki ilk golünü attı 

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, sarı-lacivertli forma altında resmi maçlarda ilk golünü attı.  

Spor Toto Süper Lig'de 8, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 maç olmak üzere 10 kez forma giyen Diego, Türkiye'deki ilk golünü kupada Altınordu filelerine gönderdi.  

Alt lig takımlarına karşı kötü performans 

Türkiye Kupası tarihinde, Süper Lig'in alt kategorisinde yer alan takımlara karşı 7 kez elenen, elemeli turların dışında 3 yenilgisi bulunan Fenerbahçe, Altınordu karşısında 1 puanı zor aldı.  

Sarı-lacivertlilerin, 2010-2011 sezonunda (C) Grubu'ndaki rakiplerinden 2. lig temsilcisi Yeni Malatyaspor'a 2-1, 2012-2013 sezonunda A Grubu'nda 1461 Trabzon'a karşı 3-2, bu sezon E Grubu'nda PTT 1. Lig'de mücadele eden Kayserispor karşısında da 2-1'lik yenilgisi bulunuyor.  

Golden sonra asker selamı 

Altınordu'da Taha Balcı 50. dakikada attığı golden sonra taç çizgisine yakın bölümdeki canlı yayın kamerasına asker selamı verdi. Daha sonra gol sevincini paylaşmak için yanına gelen takım arkadaşları da Taha gibi kameraya asker selamıyla görüntü verdi. 

Karşılaşmanın ardından az sayıda Fenerbahçe taraftarı takımlarına tepki gösterdi. Altınordu futbolcuları ise misafir seyirci tribününde kendilerini destekleyen az sayıdaki taraftarı selamladı.