Fenerbahçe tur atladı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Red Bull Salzburg'u 3-1 yenerek tur atladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımını 3-1 yenen Fenerbahçe, tur atladı. Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için play-off turunda mücadele edecek.

Salzburg'daki ilk maçta 11'de yer alan Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almazken, teknik direktör Ersun Yanal, ilk maçta 11'de sahaya sürdüğü Alper Potuk'u da bu kez yedek soyundurdu. Yanal, bu futbolcuların yerine Cristian ve Sow'u 11'de görevlendirdi. 

Emre'nin yanı sıra Krasic ve Stoch ile sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz da 18 kişilik kadroda bulunmadı. Fenerbahçe'nin 11 kişilik kadrosunda 8 yabancı futbolcu yer aldı. 

 Selçuk Yula tişörtleriyle ısındılar

 Fenerbahçeli futbolcular, geçirdiği rahatsızlığın ardından bu sabah vefat eden sarı-lacivertli eski milli futbolcu Selçuk Yula'yı unutmadı. 

Takım ısınmak için sahaya 9 numaralı siyah tişörtlerle çıkarken, tişörtlerin ön kısmında "Kalbimizdesin büyük kaptan", arka kısmında da unutulmaz futbolcunun ismi yer aldı. Sarı-lacivertliler sahaya çıktığı sırada skor tabelasında da "Kaptanımızı kaybettik başımız sağ olsun" yazısı yer aldı. 

Fenerbahçeli futbolcular maçta kollarında siyah bantlarla mücadele etti. Karşılaşma 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlatılırken, saygı duruşu esnasında bütün tribünler Yula'yı alkışladı. 

Maçın 4 dakikasında Soriano'nun attığı gol ile 1-0 yenik duruma düşen Fenerbahçe, 8. dakikada Raul Meireles'in attığı gol ile skoru eşitledi.

Maçın 17. dakikasında Sow'un golüyle 2-1 öne geçen sarı lacivertliler, 34. dakikada Webo'nun attığı gol ile farkı 2'ye çıkardı.

İkinci yarıya, ilk yarıdaki 3-1'lik skor üstünlüğüyle çıkan Fenerbahçe, bu yarıda kontrollü bir oyun ortaya koydu. Rakibin tehlikeli atakları karşısında savunmasında zor anlar yaşayan sarı-lacivertlilerde, kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi. İkinci yarıda oyunu genelde kendi yarı alanında kabul eden Fenerbahçe, bu yarıda 84. dakikada rakip kaleye gittiği tek pozisyonda Webo topa vuramayınca farkı artırma şansını kullanamadı. Son dakikalarda da kalesinde tehlikeler yaşayan sarı-lacivertliler, Volkan Demirel'in başarılı performansıyla kalesinde gol görmedi ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak, turu İstanbul'da geçti. 

Tur atlamak için 2 gole ihtiyacı olan Red Bull Salzburg, ikinci yarıya daha iyi başladı. Fenerbahçe kalesinde arka arkaya gol pozisyonları üreten Avusturya temsilcisi,  kalesinde adeta devleşen Volkan Demirel'i geçemedi. Red Bull Salzburg, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 3-1 yenilerek, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. 

Fenerbahçe 243 gündür Kadıköy'de kaybetmiyor

Red Bull Salzburg engelini 3-1 ile geçen Fenerbahçe, 243 gündür Kadıköy'de çıktığı Avrupa kupası mücadelelerinde kaybetmiyor. 

Avrupa'da iç sahadaki son yenilgisini 6 Aralık 2012'de Borussia Mönchengladbach karşısında 3-0'lık skorla yaşayan sarı-lacivertliler, bu maçtan sonra çıktıkları BATE Borisov (1-0), Viktoria Plzen (1-1),   Lazio (2-0), Benfica (1-0) ve Red Bull Salzburg mücadelelerinde mağlup olmadı. 

Günün başarılı ismi kaleci Volkan Demirel
Fenerbahçe'yi Red Bull Salzburg karşısında 3-1'lik galibiyete taşıyan önemli isimler arasında kaleci Volkan Demirel de yer aldı. 

İlk yarıda yediği gole rağmen başarılı performans sergileyen tecrübeli file bekçisi, özellikle ikinci yarıda kritik pozisyonlardaki müdahaleleriyle rakibe gol izni vermedi. 

Fenerbahçe'nin attığı gollerde stat hoparlörlerinden Selçuk Yula anonsu yapıldı.

Önemli olan turu geçmekti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, mücadelenin bir bölümünde ortaya koydukları futbolla sonuca gittiklerini, özellikle ikinci yarıda zor durumlar yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Bugün önemli olan turu geçmekti. İkinci 90 dakikayı büyük bir avantaj ve karla tamamladık. Oyuncuların belli bir zaman dilimine kadar oynadığı futbol tamam ama daha sonra tempolu oynayan yüksek performanslı bir takıma karşı ilerleyen sürede zor duruma da düştük. Ama kazandık, önemli olan turu geçmekti. Oyuncularımı kutluyorum."

Güne Selçuk Yula'nın vefat haberiyle büyük bir üzüntüyle uyandıklarını kaydeden Yanal, bu galibiyeti Yula'ya atfettiklerini belirterek, "Çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz büyüğümüz, çok şey öğrendiğimiz takım kaptanımız Selçuk Yula'yı kaybettik. Camiamıza, futbol camiamıza, onu seven ailesine ve sevenlerine başsağılığı diliyoruz. Bugün anlamlı bir gün oldu. Bugünkü maçı ona atfetmek istiyoruz. Kadıköy'de ilk golü atan kaptanımızın vefatında tur atladık. Ne kadar sevindirici, ne kadar üzücü aslında düşünmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Rakiplerine UEFA Avrupa Ligi kulvarında başarılar dileyen Yanal, "Biz de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istediğimiz hedefimize ulaşmak istiyoruz" dedi. 

Yanal, "Fenerbahçe 3-1 öne geçtikten sonra B planı devreye girmeli miydi?" şeklindeki soruya, "B, C, D planı var. Aslında çok plan var. Onu uygulayacak ritmi yakalamak istiyoruz. Oynadığımız takımı da yabana atmamak gerekiyor. Gerçekten ritmi çok yüksek bir takımla oynadık. Farklı, değişik bir takımla oynadık. Uzun süredir bu kadar mücadelesi yüksek bir takım görmemiştim" yanıtını verdi.

Avusturya temsilcisine karşı maçı çevirdikleri dakikaya kadar iyi olduklarını anlatan Yanal, "Hafta sonu çok önemli bir maç daha oynayacağız. O maçın önemini de düşünecek olursak bugünü çok karlı kapattık" dedi. 

Günün başarılı ismi kaleci Volkan Demirel'in TFF Süper Kupa maçında cezası nedeniyle forma giyemeyecek olmasının Fenerbahçe adına bir handikap olup olmadığı sorusunu da Yanal, "Türkiye'nin en iyi 3 kalecisine sahibiz. Birisi Volkan, birisi Mert, diğeri de Ertuğrul. 
Hem Fenerbahçe'nin hem de Türk futbolunun geleceği açısından çok şanslıyız. Dolayısıyla Mert de üstüne düşecek görevi yapacaktır. Her oyuncumuza güveniyoruz" şeklinde yanıtladı. 

Tecrübe galip geldi
Red Bull Salzburg Teknik Direktörü Roger Schmidt ise, yakaladıkları çok net gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini vurgulayarak, "Bence biz daha iyi takımdık. Çok net gol fırsatlarımız vardı. Fakat yeterince tecrübeli değildik. Tecrübe galip geldi" dedi.

Fiziksel olarak Fenerbahçe'den daha iyi durumda olduklarını kaydeden Schmidt, şöyle devam etti:

 "Fenerbahçe ilk yarım saatte bize perfomansın, verimliliğin ne olduğunu gösterdi. Topu çabuk kaybetmemizi kendi lehlerine çevirdiler ve 3 gol attılar. Maçta elimizden geleni yaptık, tempoyu artırmaya gayret ettik. 3-1'e rağmen ikinci yarıda kazanma ihtimalimiz olduğunu düşündük. Fakat olmadı. Her iki maçta aşağı yukarı 20 gol fırsatından yararlanamadık. Fenerbahçe'yi kutlarım."

Roger Schmidt, maçta önemli kurtarışlar yapan Volkan Demirel'den övgüyle söz ederek, "Fenerbahçe, bu akşam çok çok iyi bir kaleciye sahipti. Volkan bugün tutulamayacak diyebileceğimiz topları tuttu. Fenrebahçe, kalecisine teşekkür etmeli. Biz büyük bir düş kırıklığına uğradık" diye konuştu. 

Schmidt, düş kırıklığını motivasyona dönüştürerek, UEFA Avrupa Ligi'nin grup aşamasına katılmak ve orada başarılı olmak istediklerini sözlerine ekledi.