Fenerbahçe yenildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Beşiktaş'ın golü 45'inci dakikada Almeida'dan geldi.

Böylelikle, Galatasaray'ın, Trabzonspor ile berabere kalarak kaybettiği puanlardan Fenerbahçe yararlanamadı.



Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki maçın ilk yarısını, siyah-beyazlı ekip 1-0 önde tamamladı.

Hafta sonunda rakibini 2-1 yenen Fenerbahçe, maça daha iyi başladı ve ilk dakikadan itibaren karşı kaleyi yokladı. Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle önemli bir fırsat yakalayan sarı-lacivertli takım, kontrolü elden bırakmamaya çalıştı. 18 maç üst üste gol yiyen Beşiktaş savunmasının özellikle arkaya giden toplardaki zafiyetini kullanmayı deneyen konuk ekip, sürpriz çıkışlar yapan Stoch ve Gökhan Gönül ile topu bir türlü buluşturamadı. Rakibine önemli gol fırsatı vermeyen Fenerbahçe, 45. dakikada Ziegler'in iyi savunma yapamadığı pozisyonda Almeida'nın golüne engel olamadı ve soyunma odasına 1-0 geride gitti.
Beşiktaş, ilk dakikalarda oyunu tutturamamanın sıkıntısını yaşadı. İlk maçta adeta ön stoper gibi oynayan Ernst, bu sefer Alex'i savunma görevini alınca hücumda orta sahaya yine destek veremedi. Önemli maçlarda yıldız oyuncularının oyuna girememesi siyah-beyazlı takımın yine en büyük sıkıntısı oldu. Ancak Beşiktaş, kötü oynadığı maçın ilk yarısını 45. dakikada Almeida'nın kafayla attığı golle 1-0 önde tamamlamasını bildi.

3. dakikada Mehmet Topuz'un sağdan ortasında ceza alanı içinde Alex ve Semih'in müdahale edemediği top yandan auta gitti.

33. dakikada Simao'nun pasında müsait pozisyonda topla buluşan Fernandes, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

35. dakikada Semih'in sağda ceza alanı içinde yerden pasında topla Alex'in yerden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Cenk'te kaldı.

45. dakikada Quaresma, sağdan ceza alanına inerken son çizgide güzel bir orta yaptı. Arka direkte topla buluşan Almeida, kafayla sert vurdu. Son çizgide Gökhan Gönül'ün engelleyemediği meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

İlk yarının son dakikasında golü atan Beşiktaş, savunmada kapanarak ani ataklarla 2. golü aradı. Rakibinin savunmadaki hatalarında Veli ve Almeida ile net pozisyon yakalayan ev sahibi takım, bunları değerlendiremeyince kendisini rahatlatacak golü atamadı. Son 20 dakikaya önde giren Beşiktaş, rakibin tüm riskleri alarak üstüne geleceğini dikkate alarak Almeida’nın yerine daha hızlı bir oyuncu olan Holosko’yu oyuna soktu. 86. dakikada Holosko ile yakaladığı pozisyonla bu stratejisinde başarılı olan Beşiktaş, bu futbolcu kaleci Volkan’ı geçemeyince 2. golü atamadı. Beşiktaş, karşılaşmayı 1-0 kazanarak uzun bir aradan sonra galibiyet sevinci yaşadı.

56. dakikada Cristian’ın pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Stoch’un şutunda, İbrahim Toraman’dan seken meşin yuvarlağı Cristian bir kez daha önünde buldu. Bu oyuncu boş pozisyonda sert vurdu, ancak kaleci Cenk, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

58. dakikada Simao’nun ara pasında sol çaprazda ceza alanı içinde topla buluşan Veli, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun aşırtma vuruşunda, kaleci Volkan’a çarpan top kornere çıktı.

61. dakikada geri pasta Yobo’nun hatasını iyi değerlendiren Almeida, topu aldığı anda kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, Volkan bir kez daha başarılı şekilde meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

86. dakikada Aurelio’nun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Holosko, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Volkan, zamanında kalesini terk ederek bu oyuncunun vuruşunu önledi. Pozisyonun devamında Ekrem başarılı olamayınca Beşiktaş, kendisini rahatlatacak golü bulma fırsatını kaçırdı.

Beşiktaş, mücadeleyi 1-0 kazanarak bu sezonki ilk derbi galibiyetini alırken, Fenerbahçe ise şampiyonluk mücadelesinde büyük bir kayıp yaşadı.

Bu konularda ilginizi çekebilir
bjk