Fenerbahçe'nin zirve keyfi

Spor Toto Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yenen lider Fenerbahçe, en yakın rakiplerinin puan kayıpları yaşadığı 25. haftada önemli bir galibiyete imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kadıköy'de konuk ettiği Kayseri temsilcisi karşısında, 33. dakikada Kuyt, 64. dakikada da Emenike'nin attığı gollerle sonuca giden sarı-lacivertli ekip, bir maç eksiğiyle puanını 54'e yükseltti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Trabzonspor maçıyla ilgili kararı öncesinde 2. sıradaki Galatasaray ile olan farkı 5, 3. sıradaki Beşiktaş ile olan farkı da 7 puana yükselten Fenerbahçe'nin, tribün olayları nedeniyle tatil edilen Trabzonspor maçıyla ilgili TFF Yönetim Kurulu'nun verebileceği olası hükmen galibiyet kararıyla, puan farkları 8'e ve 10'a çıkacak.

Rakiplerin puan kaybettiği haftada alınan galibiyet, tribünleri sevince boğdu. Taraftarlar tezahüratlarında kaleci Volkan Demirel'e de destek vererek, "Trabzon'un fatihi Volkan Demirel" şeklinde tempo tuttu. 

Karşılaşmanın sona ermesinin ardından, rakip futbolcularla sarıldıktan sonra saha ortasında toplanan Fenerbahçeli futbolcular, taraftarlarla beraber tezahürat yaptı. Futbolcular daha sonra protokol tribünü önünde bir araya gelip, "Hababam Sınıfı" oyuncularına doğru tezahüratta bulundu. 

Kayseri Erciyesspor, 5 maç sonra yenildi

Kayseri Erciyesspor, Spor Toto Süper Lig'de 5 maç sonra yenildi. 

Ligin 19. haftasındaki Beşiktaş yenilgisinin (3-2) ardından, 20. haftada Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Kayseri temsilcisi, 21. haftada Akhisar Belediyespor'u 2-0, 22. haftada Kardemir Karabükspor'u 2-1, 23. haftada Kayserispor'u 4-0 ve 24. haftada Torku Konyaspor'u 1-0 yenmişti.

Üst üste 4 galibiyetle sezonun ikinci yarısında büyük bir çıkış yapan Kayseri Erciyesspor'un 5 maçlık yenilmezliği, Kadıköy'de sona erdi. 

Karşılaşmada 63. dakikada Edinho'nun penaltıdan attığı golle 1-1'lik eşitliği yakalayan Kayseri Erciyesspor, bu gole ancak 1 dakika sevinebildi. Penaltıdan sonraki ilk atağında Emenike ile bir gol daha bulan sarı-lacivertliler, skoru 2-1'e getirdi. 

Sow, gözyaşlarıyla oyundan çıktı

Maçta önemli gol fırsatlarından yararlanamayan Sow, son dakikalarda oyundan alınırken gözyaşlarını tutamadı. 

Senegalli futbolcu, 85. dakikada yerini Salih Uçan'a bırakırken, kafası önüne eğik yürürken ağladı. Takım arkadaşları Sow'un yanına gelerek, sarı-lacivertli futbolcuyu teselli etmeye çalıştı. 

Maçın ikinci yarısında 71. ve 79. dakikalarda olmak üzere iki kez rakip takım kalecisiyle karşı karşıya pozisyon yakalayan Senegalli forvet, iki pozisyonda da kaleciyi geçemedi. 84. dakikada ise rakip savunmanın markajında kaleye doğru ilerleyen Sow'un şutunda, kaleci Gökhan Değirmenci iki hamlede topun sahibi oldu. 

Teknik direktör Ersun Yanal da soyunma odasına doğru giden oyuncusunun yanına giderek, teselli etti. 

Kuyt ve Emenike, Sow'u yakaladı

Bu sezon Süper Lig'de 9. gollerini atan Fenerbahçeli Kuyt ve Emenike, gol sayısında Sow'u yakaladı. 

Sarı-lacivertli takımın golcü isimleri Sow, Kuyt ve Emenike'nin 9'ar, Webo'nun da 7 golü bulunuyor. 

"Hababam Sınıfı"na selam

Fenerbahçeli futbolcular, 33. dakikada Kuyt'ın attığı golden sonra yaptıkları sevinç gösterisiyle, "Hababam Sınıfı" oyuncularına gönderme yaptı. 

Yan yana dizilip tek ayak üstünde durarak filmde öğrencilere verilen ceza sahnesini anımsatan futbolcular, karşılaşmayı tribünde izleyen Türk sinemasının başyapıtlarından "Hababam Sınıfı"nın oyuncularına selam verdi. Stat hoparlörlerinde de "Hababam güm güm güm" tezahüratı çalındı. 

Bu arada kaleci Volkan Demirel golün sevincini, kendi yedek kulübesine doğru yerde kayarak takım arkadaşlarıyla kutladı. 

Maçın son dakikalarında adalesinden sakatlanan Gökhan Gönül, sahayı sedye üzerinde terk etti. 

Maçın uzatma dakikalarında, Fenerbahçeli Bekir İrtegün ile Kayseri Erciyessporlu Diakhate arasında tartışma yaşandı. Araya giren takım arkadaşları gerginliğin büyümesini önledi.

Edinho yine boş geçmedi

Karşılaşmada Kayseri Erciyesspor'un penaltıdan golünü atan Portekizli futbolcu Edinho, ligdeki 7. golünü kaydetti.

Kayseri Erciyesspor'un devre arasında renklerine kattığı Portekizli futbolcu, daha önce Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında 2'şer, Torku Konyaspor ve Çaykur Rizespor maçlarında da birer kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmuştu.