Fenerbahçe'ye yakışmadı

Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından Kadıköy’de olaylar çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak şampiyon olmasının ardından taşkınlık yapan Fenerbahçeli taraftarlar, Kadıköy'de 2 polis aracını  ters çevirerek yakmaya çalıştı.

Şükrü Saracaoğlu Stadı'ndaki maçın ardından Yoğurtçu Parkı'nda toplanarak taşkınlık yapan bir grup taraftar, kendilerine su sıkan TOMA aracına taş ve sopalarla saldırdı. Polis ekipleri de gruptakileri biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Dağılan taraftarların stat etrafındaki ara sokaklara kaçarak taşkınlıklarını sürdürmesi üzerine, polis ekipleri tekrar müdahale ederek taraftarları biber gazıyla dağıtmaya çalıştı. Bu arada, atılan taşlardan bazı çevik kuvvet polisleri hafif şekilde yaralanırken, polisin kullandığı biber gazından etkilenerek baygınlık geçiren  taraftarlara da stat etrafındaki sağlık görevlileri müdahale etti.


Çocuklarıyla birlikte maçı izlemeye gelen bazı taraftarlar, atılan gazdan çocuklarının etkilenmesi üzerine polise tepki gösterdi. Stattaki bazı taraftarların demir korkulukları sökerek dışarı doğru   atması üzerine polis ekipleri bu kişilere tazyikli su sıktı. Kadıköy Kızıltoprak'ta bir araya gelerek olay çıkaran Fenerbahçeli taraftarlar, çevre güvenliğini sağlayan 2 polis aracını ters çevirerek  ellerindeki meşalelerle yakmaya çalıştı.

Yakınlardaki bir akaryakıt istasyonunda çalışan görevlilerin yangın  söndürme tüpüyle müdahalesiyle polis araçlarının yanması engellendi. Okmeydanı metrobüs durağında karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve  Galatasaraylı taraftarlar arasında çıkan kavga polis ekiplerinin müdahalesiyle  sonlandırıldı.

Stad çevresinde taşkınlık

Galatasaray'ın şampiyon olmasının ardından Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çevresinde bazı taraftarlar taşkınlık çıkardı. Çevik kuvvet ekipleri, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ederek  taraftarları dağıtmaya çalıştı.

Metrobüs durağında kavga çıktı

Kadıköy'deki Uzunçayır metrobüs durağında bekleyen Galatasaray  taraftarları ile karşılaşan Fenerbahçe taraftarları arasında yaşanan sözlü tartışma, kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Taş ve sopaların da kullanıldığı kavga, polis ekiplerinin müdahalesiyle  sonlandırıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir