FIBA'dan gecikmiş erteleme kararı

Hava muhalefeti nedeniyle iki gündür havalimanlarında bekleyen İzmir ekibi Pınar Karşıyaka'nın bu akşamki maçı yarına ertelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam oynanması gereken Le Mans - Pınar Karşıyaka maçı yarına ertelendi. Hava muhalefeti nedeniyle iki gündür havalimanlarında bekleyen İzmir ekibi Pınar Karşıyaka'nın uçağı halen İstanbul'dan kalkamadı.

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam Avrupa'da mücadele edecek olan Muratbey Uşak ve Pınar Karşıyaka, yurdun büyük bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı yüzünden uçuşlarını gerçekleştiremeyince maçların ertelenmesini talep etti. Önce iki kulübün de taleplerini reddeden FIBA Avrupa, Pınar Karşıyaka'nın bu akşam Fransa'nın Le Mans kentinde maçı olmasına karşın halen İstanbul'dan ayrılamaması üzerine karşılaşmayı yarına ertelediğini duyurdu.

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda bu akşam Türkiye saati ile 22.00'de Almanya'nın Bremen kenti yakınlarındaki Oldenburg'da oynanacak Ewe Baskets Oldenburg müsabakası için dün sabah karayoluyla Uşak'tan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Muratbey Uşak'ın saat 11.00'deki İzmir-İstanbul ve saat 15.00'teki İstanbul'dan Almanya uçuşları, İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle iptal oldu. Kafile, İzmir'den direkt Alman kentlerine uçan diğer firmalarda da yer bulamadı.

Gün boyu havalimanında bekleyen kırmızı siyahlılar, FIBA'ya yaptıkları erteleme başvurusuna olumsuz yanıt aldı. Gece geç saatte havalimanından ayrılıp, yorgun ve uykusuz bir şekilde karayoluyla İstanbul'a geçen kafile, saat 09.25'teki Hannover uçağına yer buldu. Atatürk Havalimanı'nda pistin kısa süreliğine seferlere açılmasıyla havalanan Muratbey Uşak kafilesi, Hannover'den yine karayoluyla Bremen'e, oradan da Oldenburg'a geçerek maça çıkacak.

Pınar Karşıyaka 2 gündür havalimanlarında

B Grubu'nda yine bu akşam Fransa'da lider Le Mans'a konuk olacak Pınar Karşıyaka'nın dün İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan sabah 08.00'da kalkması gereken uçağı, aktarma yapacakları İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle saat 10.00'da havalanabildi. Kafileyi taşıyan uçak, karın şiddetini daha da artırması nedeniyle Marmara üzerinde 2 saat tur attı. İstanbul'dan saat 11.00'de Fransa'ya gidecek uçağı kaçıran yeşil-kırmızılılar, saat 13.00'te Atatürk Havalimanı'na inebildi. Kafilenin biletleri saat 15.00'teki uçuşla değiştirildi ancak pistler kar nedeniyle tamamen kapandığı için önce 19.00'a ertelenen uçuş daha sonra tamamen iptal edildi.

Pınar Karşıyaka kafilesi geceyi İstanbul'da havalimanına yakın bir otelde geçirirken, maçın ertelenmesine yinelik talepleri FIBA tarafından reddedildi. Fakat bugün saat 11:00'de gerçekleşmesi gereken uçuş halen yapılamayınca bugün Türkiye saati ile 22.30'daki karşılaşma yarına ertelendi.

İzmir'de uçak seferlerine kar engeliİzmir'de uçak seferlerine kar engeli

 

Bu konularda ilginizi çekebilir