Filede "Avrupa" maratonu başlıyor

Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun düzenlediği Avrupa Ligi'nde Türkiye, hem bayanlar hem de erkeklerde ligin 5 ayağına evsahipliği yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Avrupa Voleybol Federasyonu'nun (CEV) milli takımlar düzeyinde düzenlenen Avrupa Ligi maratonu, hafta sonu yapılacak maçlarla başlayacak. Türkiye, hem bayanlar hem de erkeklerde katılacağı ligin 5 ayağına evsahipliği yapacak.  

Ligde bu yıl, bayanlarda 6 ayak, erkeklerde ise 5 ayaktan oluşan lig etaplarının ardından finaller oynanacak.   

A Grubu'nda, lig maratonu, Mersin'den başlayacak

A Milli Bayan Takımı'nın yer aldığı A Grubu'nda, lig maratonu, Mersin'den başlayacak. "Filenin Sultanları" Mersin'in ardından sırasıyla Bulgaristan, Bursa, Azerbaycan, Marmaris ve Slovenya'da yapılacak ayaklarda Slovenya, Bulgaristan ve Azerbaycan takımları ile mücadele edecek. 

Grup birincisi finale yükselecek ve B Grubu lideri ile finalde karşılaşacak

6 ayağın ardından grup birincisi finale yükselecek ve B Grubu lideri ile finalde karşılaşacak. Avrupa Ligi birincisi, bir sonraki Dünya Grand Prix'sine katılma hakkı kazanacak.  

A Milli Erkek Takımı ise B Grubu'nda yer aldığı Avrupa Ligi'nde sırasıyla İzmir, Makedonya, Slovenya ve Marmaris'te, Avusturya, Makedonya, Slovenya ve Danimarka ile karşılaşacak. Grup birincisi finale yükselecek ve A Grubu lideri ile finalde karşılaşacak. Avrupa Ligi birincisi, bir sonraki Dünya Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde edecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir