Futbolda 19 taraftara "seyirden men" cezası

Emniyet Genel Müdürlüğü, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarında olaylara karıştığı tespit ettiği 19 kişiye, 1 yıl seyirden men cezası verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'in 3. haftasında yapılan maçlarda olaylara karışan 19 taraftara, 1 yıl süreyle seyirden men cezası verildi. 

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünce, Süper Lig ve 1. Lig'de oynanan 3. hafta müsabakalarında yaşanan çeşitli seyirci ve şiddet olayları nedeniyle 19 kişi hakkında işlem yaptığı kaydedildi.  

İstanbul'da dün oynanan İstanbul Başakşehir-Trabzonspor karşılaşmasında 7, 20 Eylül Cumartesi günü oynanan Mersin İdmanyurdu-Çaykur Rizespor karşılaşmasında 11 ve PTT 1. Lig'de 21 Eylül Pazar günü yapılan Şanlıurfaspor-Elazığspor maçında ise 1 kişinin olay çıkardığının tespit edildiği belirtildi.  

Bu kişilerin ifadeleri alındıktan sonra 1 yıl seyirden men cezası verildiği ve dosyalarının ilgili savcılıklara iletildiği, ifadeleri alınan bu kişilerin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı aktarıldı.  

Bu kişilerle ilgili seyir yasaklarının Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik bilet (e-bilet) veri tabanına işlendiği ve uygulamaya alındığı bilgisi verildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir