Galatasaray Başkanı Yarsuvat ifade verdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat'a "Fethullah (Gülen) grubu Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi, vermeyince malum süreç başladı" şeklindeki açıklaması soruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Futbolda şike" soruşturmasında kendisine "kumpas kurulduğu" iddiasıyla yaptığı suç duyurusu kapsamında "Bilgisine sahibi" sıfatıyla ifade verdi.

Yarsuvat'a, daha önce dile getirdiği, "Fethullah (Gülen) grubu Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi, vermeyince malum süreç başladı" şeklindeki açıklamasının sorulduğu öğrenildi.

Aziz Yıldırım'ın "Futbol'da şike" soruşturması kapsamında kendisine "Kumpas kurulduğu" şikayeti üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, bugün Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın ifadesini "Bilgisine sahibi" sıfatı ile aldı.

Yarsuvat'a savcılıkta, "Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı' şeklindeki sözlerinin kaynağının sorulduğu öğrenildi. Yarsuvat'ın da cevaben, söz konusu iddiaların bir çok kez başkaları tarafından dile getirildiğini ve bu iddiayı da kendisi özel bir sohbette spor yazarı Atilla Gökçe'ye anlattığını, bunun da basına yansıdığını' söylediği belirtildi.