Galatasaray, Mariano'yu borsaya bildirdi 

Sarı-kırmızılı ekip, Sevilla Kulübü'ne bonservis bedeli için 4 milyon euro, 3 yıllık sözleşme imzaladığı oyuncuya da toplam 6 milyon 900 bin euro garanti ücret ödeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Galatasaray Kulübü, İspanya'nın Sevilla takımında forma giyen Mariano Ferreira Filho ile anlaştığını borsaya bildirdi. 


Sarı-kırmızılı kulüp, Sevilla'ya futbolcunun bonservis bedeli için 4 milyon euro, 3 yıllık sözleşme imzaladığı Mariano'ya da her bir yıl için 2 milyon 300 bin euro olmak üzere toplam 6 milyon 900 bin euro garanti ücret ödeyecek. 

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Profesyonel futbolcu Mariano Ferreira Filho ve kulübü Sevilla ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 4 milyon euro net tutarında transfer bedeli ödenecektir. Ayrıca, bonuslara istinaden maksimum 500 bin euro (net) olmak üzere aşağıdaki şekilde ödeme yapılacaktır: 

Kulübümüzün 2018-2019 veya 2019-2020 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı bir dönem için 250 bin euro net, futbolcunun ilk 11'de forma giyeceği kırkıncı resmi müsabakaya istinaden 250 bin euro net."

Açıklamada, kendisiyle 3 futbol sezonu için anlaşılan Mariano'ya her yıl 2 milyon 300 bin euro net sabit transfer ücreti ödeneceği, takımın, fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için futbolcuya 5 bin euro prim verileceği belirtildi. Ayrıca sözleşme süresince şampiyonluğun kazanıldığı her bir sezonda oyuncuya hak etmiş olduğu puan başı primlerin yüzde 25'i tutarında primin ek olarak ödeneceği vurgulandı.