Galatasaray sahasında yenildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yendi.

19. dakikada orta sahadan Bobo'nun derinlemesine pasında topla savunmanın arkasına sarkan Mouche, sağdan ceza alanına girdi. Mouche'nin daralan açısına rağmen yaptığı vuruşta kaleci Muslera'dan dönen topu savunmada Semih Kaya uzaklaştırdı.

22. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan ortasında arka direkte Burak Yılmaz istediği kafa vuruşunu yapamadı. Yerden seken topa bu kez vole vuran sarı-kırmızılı futbolcunun şutunda meşin yuvarlak kaleci Sinan Bolat'tan döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

32. dakikada gelişen Galatasaray atağında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Veysel Sarı'nın şutunda kaleci Sinan Bolat üzerine gelen topu kontrol etti.

35. dakikada sol kanatta topu son çizgiye kadar süren Telles'in ortasında, altıpas üzerinde Hajrovic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

45. dakikada kendi yarı sahasından aldığı topla Kayserispor ceza alanı önüne kadar gelen Hajrovic'in yaptığı vuruşta kaleci Sinan Bolat, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarı

47. dakikada Sneijder'in sol kanattan kullandığı serbest atışta altıpas önünde iyi yükselen Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü. Burak'ın ceza alanı içinde ikinci vuruşunda top üstten auta çıktı.

55. dakikada ceza alanı dışında sağ çaprazda topla buluşan Hajrovic'in sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

57. dakikada kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıkta kazanılan serbest vuruşu kullanan Burak Yılmaz, topu direğin üstünden auta attı.

69. dakikada Umut Bulut'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Burak Yılmaz, çaprazda kalınca topu içeri çevirdi. Kayserispor savunmasının müdahale edemediği meşin yuvarlak ters tarafta altıpas üzerindeki Sneijder'in önünde kaldı. Bu oyuncunun uygun durumda gelişine yaptığı vuruşta top üstten auta çıktı.

75. dakikada Mouche'nin sağ taraftan kullandığı köşe atışında altıpas önünde iyi yükselen Levent Gülen'un kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

84. dakikada ceza alanı içi sol çaprazda topla buluşan Umut Bulut'un ortasında, kale önünde Burak Yılmaz'dan önce Kayserispor savunması topa müdahale etti. Ontivero'nun penaltı noktası üzerinde gelişine vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

86. dakikada ceza alanı ön çizgisi üzerinde Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un arka arkaya şutlarında top kaleci Sinan Bolat'tan döndü. Yaşanan karambol sonrasında topu önünde bulan Sneijder'in şutunda bu kez savunma kale önünde müdahale ederek golü önledi.  

87. dakikada Sneijder'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta altıpas çizgisi üzerinden kaleci Sinan Bolat'tan önce yükselen Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

90+4. dakikada Sneijder'in sol çaprazdan şutunda top yandan auta çıktı.

90+5. dakikada Kayserispor, Mouche ile 1-0 öne geçti. Mert Nobre'nin indirdiği topla savunma arkasında buluşan Mouche, önündeki boş alanı hızla kat ederek sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Arjantinli futbolcu, plase vuruşla topu ağlara yolladı.
Karşılaşma, Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray cephesi

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, karşılaşmaya ilişkin, "Bugün maçın genelinde çok pozisyona girdik ama gol atmamız da gerekiyor. Atamadığınız zaman böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Son saniyedeki golü de yemememiz gerekiyordu. Yakaladığımız fırsatları kesinlikle kullanmalıydık" değerlendirmesini yaptı.

Mancini, açıklamalarında hep övgüyle bahsettiği taraftarın bugün kendisini istifaya davet ettiğinin ifade edilmesi üzerine, "Hayat bu, böyle. Bu da benim işimin bir parçası. Bu tip eleştiriler ve tepkileri kabul etmeniz gerekiyor. Mağlup olduğunuzda taraftarın da mutsuz olması, tepki göstermesi normal" dedi.

Ara transfer döneminde takıma katılan 9 yeni oyuncunun neden şans bulamadıkları yönündeki soru üzerine sinirlenen Mancini, "Ara transfer döneminde 9 oyuncu aldık. Bunların 6'sı genç. Burdisso ise kiralık olarak son gün kadroya dahil oldu. Bunu herkes anlamalı, bu takımı ben yaratmadım, ben kurmadım" dedi.

Kayserispor cephesi

Kayserispor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Seçme, "Çok iyi oynadığımız söylenemez ama takım savunmasını çok iyi yaptık. Arkadaşlarımız, verdiğimiz taktiği çok iyi uyguladı. Son dakikada attığımız şans golüyle 3 puan aldık" dedi.

Önemli bir maça çıktıklarını vurgulayan Seçme, "Geçen hafta da galip gelmiştik. Bu seriyi devam ettirmek adına buradan puan ve puanlar almamız gerekiyordu. Üç puan aldığımız için çok mutluyuz. Taraftarlarımıza Kayserispor'un ligi layık olduğu yerde bitireceği müjdesini vermek istiyorum" diye konuştu.

Olağanüstü toplantı

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, futbol takımının Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor karşısında aldığı 1-0'lık yenilginin ardından Türk Telekom Arena'da olağanüstü bir toplantı yaptı.  

Son dönemde alınan başarısız sonuçların ardından taraftarlar  Kayserispor maçı sonrası bazı sporculara tepki gösterip, teknik direktör Roberto Mancini ileGalatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ı istifaya davet ederken, yönetim kurulu bu durum karşısında acil kararlar alma yoluna gitti.

Karşılaşmanın ardından statta gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda başkan Aysal'ın, yönetim kurulu üyeleri Şükrü Ergün ile Mehmet Cibara'yı, Florya Metin Oktay Tesisleri'nden sorumlu olarak atadığı bildirildi.

Bu iki yöneticinin, yaşanan sıkıntıların nedenlerini araştırmak için çalışmalara hemen başlayacağı, 26 Mart Çarşamba günü de tespit edilen sorunların masaya yatırılacağı ikinci bir toplantının gerçekleştirileceği ifade edildi.