Galatasaray yetenek avında

Galatasaray Futbol Okulları altyapısı 8-14 yaş grubu yaklaşık bin 200 kadar futbolcu adayını kampa sokarak yetenek avına çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray Futbol Okulları altyapısı Türkiye'nin dört bir yanından ve bazı yurt dışı okullarından 8-14 yaş grubu bin 200 genç futbolcuyu Antalya'ya kampa sokarak içlerindeki yetenekli isimleri kulübe kazandırmak için yetenek taramasına soktu.

Galatasaray Spor Okulları Sorumlusu Hakan Bulut, iki dönem halinde gerçekleştirdikleri kamp programında bin 200'ü aşkın futbolcuyu izleme fırsatı bulduklarını belirterek, bu futbolculardan Florya'daki altyapılarına olabildiğince yeteneği kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

"Galatasaray olarak altyapıya ve gençlere çok önem veriyoruz, bu konuda öncüyüz zaten" diyen Bulut, "Yılda iki defa kamp ve değişik organizasyonlar ile bunu pekiştiriyoruz. Başkanımız olsun, spor okullarından sorumlu yöneticimiz olsun ve diğer çalışma arkadaşlarımız olsun; yıl içerisinde bu tür kamlarda taramalar ile altyapımıza oyuncu kazandırmanın derdindeyiz. Kulübümüze verebildiğimiz kadar hizmet vermeye çalışıyoruz. Yine buraya gelen çocukların sosyalleşmesi ve kamp ortamını görmelerini sağlıyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Genç yetenekler kamp hayatını yerinde gördü

Türkiye'nin doğusundan batısına, birçok şehirden gelen genç yetenekler kendi aralarında kıyasıya rekabet ederek altyapılara seçilme hakkı kazanmaya çalışırken, profesyonel oynayan ağabeylerinin de nasıl kamp yaptıklarını yerinde görerek yaşama şansına sahip oldular. Türkiye'nin 4 bir yanından ve yurt dışından gelen küçükler duygularını ve heyecanlarını da paylaşarak iyi bir sporcu olmak istediklerini söylediler.

Sadece futbol değil diğer sporlar da var

Uzun yıllardır dünyanın dört bir yanından futbol takımlarını Antalya'ya getirerek  burada kamp yapmalarını sağlayan spor adamı WOW Fotboll Center Genel Direktörü Süreya Ertuğrul da şu ifadeleri kullandı:

"Her yıl burada dünya çapında futbol takımlarını yaz ve kış kamplarında ağırlıyoruz. Antrenman sahalarımız olsun, kamp programlarımız olsun çok gelişmiş seviyelere sahip. İstedik ki genç kardeşlerimiz de ülkelerinin sahip olduğu imkanlardan faydalansın ve hafızalarında unutamayacakları bir anı olarak yer edinsin diye Galatasaray Futbol Okulları ile böyle bir çalışma yaptık. Tabi sadece futbol değil, aynı zamanda otelimizde, voleybolcular, basketbolcular hatta okçuluk ile uğraşan genç kardeşlerimiz bile kamp yapıyorlar. Burada sadece rekabet etmiyorlar, aynı zamanda sosyal aktiviteler ile kaynaşıp dostluklarda kuruyorlar."