Gol oldu yağdı Kartal'ın üzerine

Spor Toto Süper Lig'de oynanan derbi maçta, Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, 7. haftayı 3 puanla tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de yapılan derbi maçta, Fenerbahçe, Beşiktaş 3-0 mağlup etti.

Kadın ve çocuk taraftarların "I love you Alex" tezahüratlarıyla maça başlayan sarı-lacivertliler, henüz 13. dakikada Sow ile bulduğu golle 1-0 öne geçti. Erken gelen golle büyük sevinç yaşayan taraftarlar, "Bir daha" diye tezahürat yaparken, Fenerbahçeli futbolcular golden sonra rakip kalede önemli bir pozisyon üretmekte zorlandı. Ancak 40. dakikada sağ kanatta Kuyt-Gökhan Gönül organizasyonunda, çalımlarla sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün attığı golle Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına, ilk yarıdaki 2-0'lık üstünlüğün rahatlığıyla çıkan Fenerbahçe, bu yarıda da etkili oyununu sürdürdü. Maçın 59. dakikasında Gökhan Gönül'ün attığı golle farkı 3'e çıkaran sarı-lacivertlilerde teknik direktör Aykut Kocaman, 69. dakikada Yobo'nun yerine Bekir'i, 70. dakikada da Sow'un yerine Krasic'i oyuna alırken, forvete Kuyt geçti. Son dakikalarda rahat bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertliler zaman zaman uzaktan şutlarla rakip kalede 4. golü ararken, 79. dakikada Krasic'in bir şutu direkten döndü. İkinci yarıda rakibine önemli bir gol pozisyonu vermeyen Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, önemli bir galibiyet aldı.

"Son 4 gün içinde, çok önemli bir refleks gösterdik"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, bütün futbolcuları gibi kendisinin de son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "Toz duman içindeydik açıkçası. En azından zihinlerde, gönüllerde biraz daha ferahlama hissi olduğunu düşünüyorum. Ezeli rakibimizi yendik. Her zaman güçlü bir takım Beşiktaş. Şu andaki durumu ne olursa olsun, böyle bir takımı yenmek, gurur verici" diye konuştu.

Kasımpaşa maçının ardından, Borussia Mönchengladbach maçına kadar olan kısa sürede ne değiştiği sorulan Kocaman, şöyle konuştu:

"İki, üç günde çok şey değişmez. Hiçbir antrenör dünyada yok ki, iki, üç günde, takıma kondisyon enjekte etsin. Çok önemli, değerli ve kaliteli oyuncular alındı, bu takıma. Çok sıkıntılı periyottan geçtikten sonra, bu oyuncuları bir arada tutmaya çalışıyoruz. Bütün malzememiz insan, sonuçta. İnsanlarla uğraşıyoruz. Onları bir potada eritebilmek için, zamana ihtiyacımız var. Fakat buna zaman verilmek de istenmiyor gibiydi. Son 4 gün içinde, Fenerbahçe Futbol Takımı çok önemli bir refleks gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum."

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe derbisi sonrası katıldığı basın toplantısında, derbiyi birkaç kurguda planladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"2 haftadır aksayan sol kanada önlem almak istedik. Burada değişiklik yaptık. 'Oyuna baskıyla başlayalım, rakip Avrupa kupası maçı oynadı, yorgundu, hata yaptırırız' diye düşündük. İkinci yarıda da süratli oyuncularımızı kullanarak sonuca gitmek istedik. Fernandes gibi bir oyuncumuzun basit bir topu kaptırması sonrası golü yedik ve dengeyi kaybettik. İkinci yarıda da 10 kişi kalınca bu sonuç geldi."

"3 haftadır düşüş yaşıyoruz"

"3 haftadır bir düşüş yazıyoruz ve bu bize yakışmadı" diyen Aybaba, "Böyle görüntü vermemeliydik. Oyuncularımızda bireysel düşüş de var, takım olarak da düşüş var" ifadelerini kullandı.
Aybaba, şampiyonluk şansları ile ilgili bir soru üzerine, "8 puanımız var. Daha bu konuda yorum yapmak için erken. Devre arasına kadar alabileceğimiz maksimum puanı almak istiyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir