Güreş Federasyonu başkanı belli oldu

Güreş Federasyonu'nun yeni başkanı Musa Aydın oldu. Aydın, geçerli 251 oydan 161'ini alarak başkan seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Güreş Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Musa Aydın seçildi.  

Holidayy Inn Otel'de yapılan olağanüstü genel kurulda, Musa Aydın ve Şeref Eroğlu yarıştı. 277 delegeden 263'ünün katılımıyla yapılan genel kurulda, 12 oy geçersiz sayıldı.  

Geçerli 251 oydan 161'ini alan Musa Aydın, federasyonun yeni başkanı oldu. Diğer aday Şeref Eroğlu ise 90 oyda kaldı.  

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, olağanüstü genel kurul sonrası yaptığı konuşmada, genel kurulun Türk güreşine hayırlı olmasını dileyerek, yüksek katılımlı ve şölen havasında geçen kongre nedeniyle delegelere teşekkür etti.  

2016 Rio Olimpiyatları öncesinde güreş ailesinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Aydın, "Seçim bitti, bundan sonra 'Sen-ben yok, biz var' anlayışıyla güreşi hep birlikte ortak akılla yöneteceğiz. Camiadaki küslüklere son vereceğiz. Rio Olimpiyatları öncesinde güreş ailesinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Altın madalya için üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz ve inşallah Rio'nun zirvesine ay-yıldızlı bayrağımızı dikeceğiz" diye konuştu.  

Aydın, eski başkan Hamza Yerlikaya döneminde antrenör ve sporcuların büyük başarılar elde ettiğini vurgulayarak, "İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Bu çıtayı yükseltmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.   

Musa Aydın başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: 

Yusuf Ziya Coşar, Zeki Gül, Serdar Cinkılıç, Ünsal Kıraç, Selehattin Uyan, Enis Erdem, Ali İhsan Kabakcı, Mustafa Fidan, Latif Çakmak, Hasan Eroğlu, Erdin Özer, Yalçın Şanlı, Oktay Aktaş, Hüseyin Kaya.