Güreşçiler Akdeniz Olimpiyatı'nda rekor madalya hedefliyor

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, "Akdeniz Oyunlarındaki hedefimiz bir önceki almış olduğumuz madalyaların üstüne çıkmak, katça üstüne çıkmak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SİVAS - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Akdeniz Oyunları'nda hedeflerinin daha önce bu organizasyonda aldıkları madalya sayısının üzerine çıkmak olduğunu söyledi.

Sivas'ta düzenlenen Başbakanlık Kupası Büyük Erkekler Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası'nı izlemeye gelen Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilki gerçekleşen kupada amaçlarının yarışma atmosferini biraz daha güçlendirip, rekabeti artırmak ve başarılı sporcuları hızlı bir şekilde seçmek olduğunu aktardı.

Başbakanlık Kupası'nda sporcuların performansının milli takıma girmelerinde etkili olacağını dile getiren Yerlikaya, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa Başbakanlık Kupası yapılıyor. Bunun devamını da getirmek ve bu işin biraz daha kalitesini artırmak istiyoruz. Arkadaşlarımız çok ciddi mücadele verdi. Ruhlarını, canlarını ortaya koydu. Buradan çıkan neticeler de hocalarımıza yol gösterecek" diye konuştu.

Başbakanlık Kupası'nın kendileri için Akdeniz Oyunları'nın bir ön hazırlığı niteliğinde olduğunu belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki ay Mersin'de Akdeniz Oyunları var. İnşallah hayırlı olur. Önceki oyunlarda 7 altın madalya almıştık. Akdeniz Oyunları'ndaki hedefimiz bir önceki almış olduğumuz madalyanın üstüne çıkmak, katça üstüne çıkmak. Bir fark oluşturmak ve milletimizin beklentilerine cevap verebilmek."

 

-"Olimpiyatlardan güreş çıkartılamayacak"-

 

Yerlikaya, olimpiyatlardan güreşin çıkarılmasının planlanmasıyla ilgili olarak da "Şu an söz konusu değil. Eylül ayında oylama olacak. Ben inanıyorum ki olimpiyatlardan güreş çıkartılamayacak. Bu konuda bizim de Başbakanımızın da başvurusu oldu. Güreşin Türkiye'deki önemi, ata sporu olması konusundaki hassasiyetimizi gösterdik. 2020 Olimpiyatlarına aday bir ülkeyiz. Büyük ihtimalle de inşallah o iradeyi koydu Hükümetimiz. Olimpiyatların 2020'de İstanbul'da yapılmasını arzuluyoruz. 2020'de İstanbul'da güreşsiz bir olimpiyat istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güreşin olimpiyatlardan çıkarılmak istenmesinin nedenini zaman içerisinde göreceklerini belirten Yerlikaya, "Biraz daha kaliteyi artırmak, heyecanın geliştirilmesi isteniyor. Haklılık payları var mıdır? Olabilir. Ama bizler de bunu düzeltmeye mecburuz. Uluslararası federasyonumuz bu konuda çalışıyor. İnşallah iyi olacak. Uluslararası Güreş Federasyonları Birliğine bu konuda başvurduk" dedi.