Hollanda dünya üçüncüsü

Daha önce 3 kez finale çıkmasına rağmen kupayı kazanamayan Hollanda, Dünya Kupası'nı ilk kez 3. sırada tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Evsahibi Brezilya'yı 3-0 yenen Hollanda Milli Takımı, 10. kez katıldığı FIFA Dünya Kupası finalleri tarihinde ilk kez 3. oldu.  

Kupa tarihinde 3 kez adını finale yazdırmasına rağmen zafere ulaşamayan Hollanda, 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan da eli boş dönüyor. 

Turnuvaya B Grubu'ndan katılan "Portakallar", Arjen Robben, Robin van Persie ve Wesley Sneijder gibi deneyimli yıldız oyuncuların yanı sıra daha çok genç ve popüler olmayan futbolculardan kurulu bir kadroyla turnuvada mücadele etmeyi tercih etti. 

Son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya'yı 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yapan Hollanda, gruptaki ikinci maçında Avustralya'yı 3-2, üçüncüsünde ise Şili'yi 2-0 yendi ve 9 puanla lider olarak üst tura yükseldi.  

İkinci turda Meksika ile karşılaşan "Portakallar", rakibini 2-1 yenerek çeyrek finalde turnuvanın sürpriz takımı Kosta Rika ile eşleşti. Maçta birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen bunları değerlendiremeyen Hollanda, rakibini penaltılarla 4-3 yenerek eledi. 

Yarı finalde Güney Amerika temsilcisi Arjantin'le karşılaşan Hollanda, golsüz eşitlikle sonuçlanarak uzatmalara giden karşılaşmayı penaltılarda bu sefer 4-2 kaybederek turnuvada üçüncülük maçına çıkmak zorunda kaldı. 

Turnuva tarihinde 5 kez kupaya uzanarak en başarılı takım konumundaki Brezilya karşısında özellikle ilk yarıdaki üstün performansıyla goller bulan "Portakallar", bu maçı da 3-0 alarak Dünya Kupası'nı üçüncü sırada kapattı.  

Hollanda, 1974'te Batı Almaya'ya,1978'te Arjantin'e ve 2010'da İspanya'ya finalde kaybetmiş ve turnuvadan zaferle ayrılmayı başaramamıştı.  

Almanya ile Arjantin arasında oynanacak kupanın final maçı, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki tarihi Maracana Stadı'nda TSİ 22:00'de başlayacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir