İstanbul derbisinin galibi VakıfBank

VakıfBank, Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nin 21. haftasında deplasmanda Galatasaray’ı 3-1 mağlup etti ve liderliğini korudu. Sarı-siyahlılarda skora en fazla katkı yapan isimler 17 sayıyla Elitsa Vasileva ve 16 sayıyla Kübra Akman oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye Kübra, Naz, Gözde, Bahar, Sheilla, Vasileva ve Gizem Örge (L) ilk altısıyla başlayan VakıfBank, müsabakanın birinci setini 23-25 geride tamamladı.  Sarı-siyahlılar, teknik molalara 8-3 ve 16-11 geride girdiği ikinci sette ise 10-1’lik seri yakaladı ve 21-17’yi buldu. VakıfBank, avantajını setin sonuna kadar sürdürerek 25-22 ile maça dengeyi getirdi. 

Galatasaray karşısında üçüncü seti de 25-18’le önde tamamlayan VakıfBank, setlerde 2-1’i yakaladı. Karşılaşmanın dördüncü ve son setini ise 25-13 alan VakıfBank maçtan 3-1 galip ayrıldı. Puanını 61.1'e* yükselten VakıfBank liderliğini sürdürdü. VakıfBank'ta günün en skorer isimleri 17 sayıyla Elitsa Vasileva ve 16 sayıyla Kübra Akman oldu.

VakıfBank'ın Başantrenörü Giovanni Guidetti, Galatasaray galibiyeti sonrası, "Zor bir oyun bizi bekliyordu çünkü Galatasaray iyi bir takım. Fakat sonunda takımımız konsantre olarak en iyi şekilde mücadele etti ve galibiyet almayı başardı. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

VakıfBank, Bayanlar Voleybol Birinci Ligi 22. hafta maçında Trabzon İdmanocağı ile 22 Mart Pazar günü karşılaşacak. 

Maç ile ilgili bülten, fotoğraflar ve istatistiklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://vakifbanksporkulubu.com/media-kosesi.aspx?pageID=64

*VakıfBank Genç Takımı'nın Gençler Ligi'nde şampiyon olmasının ardından elde ettiği puanların %10'u VakıfBank'a eklendi.