İtalya'da birinciliği Rose kaptı

Dünyanın en prestijli atlayış serisi Red Bull Cliff Diving’in üçüncü ayağı İtalya’nın Bari şehrinde düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın en prestijli atlayış serisi Red Bull Cliff Diving’in üçüncü ayağı İtalya’nın Bari şehrinde düzenlendi. Polignano a Mare kasabasında bulunan ünlü kayalıklardaki mücadeleyi turnuvaya özel davetle katılan ev sahibi sporcu Alessandro De Rose büyük bir sürprize imza atarak birinciliği elde etti. İki favori Gary Hunt ve Orlando Duque ise sevenlerini hayal kırıklığına uğrattı ve podyum dışında kaldı. Kadınlar kategorisinde İrlanda’dan sonra ikinci birinciliğini elde eden Iffland, genel klasmanda da liderliğini sürdürdü. Nefesleri kesen Red Bull Cliff Diving, Red Bull TV’den canlı yayınlandı.

Sivri ve yüksekliği 27 metreyi bulan kayalıklardan serin deniz suyuna atlayan sporcuların adresi Red Bull Cliff Diving, hız kesmeden devam ediyor. Heyecanıyla nefesleri kesen şampiyona, İrlanda ve Portekiz’deki mücadelelerin ardından İtalya’da da büyük heyecana sahne oldu. Avrupa’nın önemli turizm merkezlerinden biri Bari’de gerçekleştirilen yarışlarda sürpriz bir isim öne çıktı. Kendi ülkesinde özel davetle katıldığı yarışmayı kazanan Alessandro De Rose, serinin Gary Hunt ve Orlando Duque gibi yıldızlarını da geride bıraktı.

Polignano a Mare kasabasında 50 bin kişinin izlediği yarışlarda ikinci sırayı ise Amerikalı David Colturi aldı. Colturi, aynı zamanda 40. mücadelesine çıktı ve dokuzuncu kez podyumda kendine yer buldu. Andy Jones ise yarışı üçüncü sırada bitirdi.

Genel klasmanda ise Kolombiyalı efsane Orlando Duque’nin 380 puanla liderliği sürüyor. Bir başka efsane Gary Hunt ise 370 puanla Duque’yi takip ediyor. Amerikalı Andy Jones ise 300 puanla 3. sırada.

Birinci sırayı elde eden De Rose, Red Bull Cliff Diving serisi başlamadan önce aldığı davet ile ilgili olarak ‘E-posta’ya girdiğimde elim ayağım titredi. Hemen kabul ettim” demişti. Başarılı atlet, zaferin ardından ise “Daha olanların farkına varamadım. Suya çarptığımda insanlar çığlık atıyordu ve bana çok büyük yardım ettiler. Normalde çok gerilirdim ama kendi ülkemde destekçilerimi görünce kalp atışlarım düştü, rüyalar gerçek oldu. Gary Hunt ve Orlando Duque gibi iki efsaneye karşı kazandım” ifadelerini kullandı.