Japon sporcunun azmi

Soçi 2014'te 7. olimpiyat tecrübesini yaşayan 41 yaşındaki Noriaki Kasai, büyük tepe bireysel mücadelesindeki ikinciliğiyle, olimpiyat kariyerinde ilk kez bireysel dalda madalya kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SOÇİ - Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayakla yüksek atlama erkekler büyük tepe bireysel mücadelesinde gümüş madalya alan Japon sporcu Noriaki Kasai, olimpiyat kariyerinde bireysel olarak ilk kez madalya kazandı.  

Albertville 1992 ile başlayan olimpiyat kariyerinde Lillehammer 1994'te büyük tepe takım yarışında gümüş madalyanın sahibi olan Kasai, 7. kez katıldığı kış oyunlarında kariyerinin ilk bireysel madalyasını boynuna taktı.   

Dün akşamki mücadelede 278.7 puan alarak şampiyon olan Polonyalı Kamil Stoch'un ardından 277.4 puanla ikinci sırayı alan Kasai, Soçi'de normal tepe bireysel mücadelesindeki 15'inciliğin ardından, büyük tepede hedefine ulaştı.  

Japonların olimpiyat efsanesi oldu 

Üst üste 7. kez olimpiyat heyecanı yaşayan Kasai, Japonya'nın kayakla yüksek atlama efsanesi oldu.  

Albertville 1992, Lillehammer 1994, Nagano 1998, Salt Lake City 2002, Torino 2006, Vancouver 2010 ve son olarak da Soçi 2014'e katılan veteran sporcu, 22 yıllık kış oyunları kariyerinde bireysel dalda hedeflediği madalyayı sonunda kazandı.  

Hedefi 8. olimpiyat 

Tecrübeli Japon sporcu, Soçi'de oyunlar başlamadan düzenlenen basın toplantısında hedefinin 8. kez olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu vurgulamıştı.  

Soçi'de kazandığı madalya için büyük bir mutluluk yaşayan Kasai, Pyeongchang 2018'de yer alıp altın madalya istediğini belirtti.  

Dün akşam yarışlardan sonra katıldığı basın toplantısında kayakla atlamanın sporunun hayatı olduğunu, bir sonraki kış oyunlarında 45, bir sonrakinde ise 49 yaşında olacağını ifade eden Kasai, performansını ve tekniğini geliştirmeye devam edeceğini kaydetti.   

Nagano 1998 olimpiyatları öncesi annesini kaybettiğini hatırlatan Kasai, kendisi için zor bir dönem olduğunu, şimdi de ablasının yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle endişelendiğini anlatarak, "O iyi değil, hastanede. Umarım madalya haberimi aldığında çok daha hızlı iyileşir" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir