Kadıköy'de gelenek devam etti

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki dev derbide evsahibi Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'ı 1 - 0 yenerek, zirve yarışında iddiasını sürdürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında dev derbide Fenerbahçe, konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

İlk yarı

Karşılaşmaya, bu sezon ilk kez stadı tamamen dolduran taraftarının coşkulu desteğiyle başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede baskı kurmaya çalıştı. Ancak rakip kalede gol pozisyonu üretemeyen sarı-lacivertliler, kalesinde ise iki önemli gol tehlikesi atlattı. Karşılaşmada kaleyi bulan ilk şutu 22. dakikada Kuyt ile atan Fenerbahçe, bu dakikadan sonra yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının son bölümünde rakip kalede etkili olamayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda gol atmayı başaramadı. 

Kadıköy'de 15 yılı aşkın süren galibiyet hasretine son vermek isteyen lider Galatasaray ise ilk dakikalarda rakibinin baskısı karşısında savunmasında açık vermedi. Karşılaşmada ilk önemli gol pozisyonunu henüz 4. dakikada Selçuk İnan ile yakalayan sarı-kırmızılar, 11. dakikada Burak Yılmaz ile önemli bir gol pozisyonundan da yararlanamadı. Temkinli oynayan ve zaman zaman rakip kalede etkili olan Galatasaray, rakibinin atakları karşısında kalesinde gole izin vermedi ve ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı. 

4. dakikada savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza alanı sağ çaprazında buluşan Selçuk İnan'ın vuruşunda, kaleci Volkan Demirel son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

11. dakikada Umut'un savunma arkasına gönderdiği topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın, kalesinden ceza yayına kadar çıkan Volkan Demirel'in üzerinden aşırttığı top, üstten auta gitti.

22. dakikada sağdan çalımlarla ilerleyen Gökhan Gönül'ün pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Kuyt'ın vuruşunda, kaleci Muslera üzerine gelen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

31. dakikada Emenike'nin ceza alanı dışından sol çaprazdan vuruşunda, top üstten auta çıktı. 

35. dakikada Emenike'nin soldan ortasında ceza alanı içinde Egemen Korkmaz'ın kafa vuruşunda, top az farkla direğin yanından auta gitti.

36. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Muslera'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı. 

41. dakikada orta sahadan Selçuk İnan'ın uzun pasında ceza alanı içinde hareketlenen Umut Bulut, topu kontrol edemeyince meşin yuvarlak auta çıktı. 

44. dakikada ceza alanı dışından serbest vuruş kullanan Caner Erkin'in ceza alanına gönderdiği topa Kuyt'ın kafayla aşırttığı topu kaleci Muslera kontrol etti. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

İkinci yarı

Fenerbahçe 81'inci dakikada Kuyt'un golüyle Galatasaray karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Maçta başka gol olmayınca, mücadele bu skorla sona erdi.

Dev derbiden notlar

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, hücum ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürerek, Burak Yılmaz ve Umut Bulut ikilisini birlikte oynattı. 

Ligde son oynanan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yapan Hamzaoğlu, Koray Günter, Bruma ve Yasin Öztekin'i bu kez yedek soyundururken, Alex Telles, Hakan Balta ve Burak Yılmaz'la maça başladı. 

En son ligin 19. haftadaki Eskişehirspor müsabakasına 11'de başlattığı Telles'i, 3 karşılaşma sonra ilk 11'e alan Hamzaoğlu, bu oyuncuyu sol açıkta görevlendirdi. 

Burak Yılmaz derbide yerini aldı 

Sarı-kırmızılı takımın devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlığı iki kez tekrarlayan Burak Yılmaz, Fenerbahçe derbisinde takımdaki yerini aldı. 

Medicana Sivasspor maçında sakatlığının yinelemesi nedeniyle Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında forma giyemeyen, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor müsabakasında ise riske edilmeyen Burak, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de sahaya çıktı. 

Umut Bulut ile birlikte ileri ikilide yer alan Burak, bu önemli derbide takımının yine en önemli gol silahı oldu. 

Öte yandan, sarı-kırmızılı ekipte fıtık ameliyatı geçiren Felipe Melo ile Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalindeki Manisaspor karşılaşmasında forma giymesine karşın ağrıları olan Semih Kaya, kadroda yer almadı. 

Yasin, Koray ve Bruma 3 maç sonra yedek  

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun Fenerbahçe derbisinde yedeğe çektiği Yasin Öztekin, Koray Günter ve Bruma, 3 maç sonra ilk 11'in dışında kaldı. 

Sarı-kırmızılı teknik adamın ligde son oynanan Balıkesirspor, Medicana Sivasspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşılaşmalarına ilk 11'de başlattığı bu üç oyuncu, derbiye yedekler arasında başlamak zorunda kaldı. 

Sneijder'in Kadıköy'de ilk derbisi  

Wesley Sneijder, Galatasaray kariyerinde Fenerbahçe'ye karşı Şükrü Saracoğlu Stadı'na ilk kez sahaya çıktı. 

Sarı-kırmızılı ekibe 2012-2013 sezonunun devre arasında transfer olan ve ikinci yarıda Kadıköy'de yapılan derbiye sakatlığı nedeniyle çıkamayan Hollandalı oyuncu, geride kalan sezonun ilk yarısındaki müsabakada da yine sakat olmasından dolayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayamamıştı. 

Öte yandan, FIFA 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu son maçında A Milli Takım'ın rakibi olarak Hollanda formasıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıkan Sneijder, 2-0 kazandıkları müsabakada 1 de gol kaydetmişti.   

Hamzaoğlu'ndan dostluk mesajı  

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, dostluk mesajı verdi. 

Derbinin fair play içerisinde geçmesi temennisinde bulunan ve Fenerbahçe'yi "Ezeli rakip ve ebedi dost" olarak nitelendiren Hamzaoğlu, artık her iki takım taraftarının da deplasman maçlarına gitmesi gerektiğini söyledi. 

Galatasaray yoğun güvenlik önlemleri altında geldi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray takımı için geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Polis araçları eşliğinde stada gelen Galatasaray kafilesi için Fenerbahçe taraftarlarının olası taşkınlığına karşı çevrede de barikatlar kuruldu. 

Sarı-kırmızılı takımı taşıyan otobüs, müsabakanın başlamasına yaklaşık 1,5 saat kala Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na giriş yaparken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 

 Başkan Yarsuvat ve yöneticiler Kadıköy'de   

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve bazı yöneticiler, derbi maçı izlemek için Kadıköy'e geldi. 

Kısa süre önce yaşadığı sağlık sorununa rağmen, daha önce açıkladığı gibi derbi maçı izlemek için stada gelen Yarsuvat, yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak ve Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi Ali Dürüst ile birlikte takım otobüsünde yer alırken, diğer yönetim kurulu üyeleri İsmail Sarıkaya, Ahmet Tunç Akan, Hasan Murat Atay ve Ural Aküzüm, takımı otobüsünü takip eden bir araçla stada giriş yaptılar. 

Öte yandan, sarı-kırmızılı yöneticileri stat girişinde Fenerbahçeli idareciler Ömer Temelli, İsfendiyar Zülfikari, Metin Doğan ve Yalçın Haker karşıladı.