Kadıköy'de Samba şov

A Milli Futbol Takımı, Brezilya ile 58 yıl sonra İstanbul'da karşı karşıya geldiği maçta sahadan 4-0'lık mağlubiyetle ayrıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - A Milli Futbol Takımı, özel maçta Brezilya'ya 4-0 yenilirken, millilerin Kazakistan ile yapacakları maç öncesi ortaya koydukları performans vasatın altında kaldı. 

İki ülke milli takımları arasında 58 yıl aradan sonra İstanbul'da yapılan mücadelede "Sambacılar", ilk yarıda 3 gol attıkları karşılaşmayı rahat bir oyunla kazanmasını bildi. 

Sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmayan önemli oyuncuların yanı sıra çok sayıda as oyuncusunu da yedekte tutan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, ikinci yarı başlarken yaptığı oyuncu değişiklikleri de sonucu değiştirmedi.  

Karşılaşmanın ardından bütün tribünlerin alkışladığı Brezilyalı futbolcular, tribünlerin sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi.

İlk yarı

İlk 45 dakikası oynanan mücadelede konuk ekip Brezilya, 19. dakikada Neimar'la bulduğu golle 1-0 öne geçti.

24. dakikada Semih Kaya'nın kendi kalesine attığı gol ile fark ikiye çıktı. 

44. dakikada Willian, skoru 3-0'a taşıyan golü attı. Willian'ın golü ilk yarının da sonucunu belirledi

İkinci yarı

60. dakikada Neimar, kendisinin ikinci takımının  4. golüne imza attı.

Sambacıları hiç yenemedik 

Türkiye ile Brezilya 6. kez karşılaşacak. İki ülke milli takımları arasında oynanan 3’ü resmi, 2’si özel 5 maçtan 2’si berabere bitti, 3’ünü Brezilya kazandı. Ay-yıldızlı ekibimizin 3 golüne, Brezilya 6 golle yanıt verdi. İki ülke İstanbul’da tam 58 yıl sonra karşılaşıyor
 
1 Mayıs 1956 tarihinde İnönü Stadı’nda oynanan özel maçı Brezilya 1-0 kazanmıştı. 2002 Dünya Kupası’nda grupta 2-1 yenildiğimiz sambacılara, yarı finalde de 1-0 mağlup olmuştuk. 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası’ndaki karşılaşma 2-2 bitti, 2007’de Almanya’da oynanan son dostluk maçı ise golsüz kapanmıştı.

Maçtan notlar

A Milli Futbol Takımı'nın, Brezilya ile yaptığı özel maçta Kadıköy'de milli coşku yaşandı. 

Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren futbol severler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerini doldurdu.  

Türkiye-Brezilya mücadelesiyle beraber, futbol severler bu sezon ilk kez bir maçta tribünleri bu seviyede doldurmuş oldu. 

Karşılaşmanın biletlerine büyük ilgi gösteren ve maç gününe kadar büyük çoğunluğunu tüketen futbol severler için, kalan az sayıdaki bilet, maç başlayana kadar stat gişelerinden satıldı.  

Tribün koltuklarının büyük bölümüne Türk bayrakları konuldu. Taraftarların tribünlerde çalınan şarkılar eşliğinde dalgalandırdıkları ay-yıldızlı bayraklar, renkli görüntüler oluşturdu.  

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat karşılaşmayı protokol tribününde beraber izledi. Türkiye'de forma giyen çok sayıda Brezilyalı futbolcu da maçı stattan seyretti. 

58 yıl sonra karşı karşıya geldiler  

A Milli Futbol Takımı, 58 yıl sonra İstanbul'da Brezilya ile özel maçta karşı karşıya geldi. 

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı, 1956'da İnönü Stadı'nda yapılan maçı konuk ekip 1-0 kazanmıştı.  

En son 5 Haziran 2007'de Almanya'da özel maçta karşılaşan ve 0-0 berabere kalan iki takım, yaklaşık 7,5 yıl sonra yeniden birbirlerine rakip oldu. Almanya'daki maçta iki takımın başında yine Fatih Terim ve Dunga yer alıyordu.  

Türkiye'nin kadrosu 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya karşısına, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Letonya ile yaptıkları maçın 11'inden 6 değişiklikle takımını sahaya sürdü.  

Sakatlıkları nedeniyle Gökhan Gönül, Gökhan Töre ve Mustafa Pektemek ile gribal enfeksiyon geçiren Burak Yılmaz maç kadrosunda yer almadı.   

Letonya maçının 11'indeki futbolculardan Semih Kaya, Mehmet Topal, Arda Turan, Ozan Tufan ve Umut Bulut, Brezilya maçında da ilk 11'de sahaya çıktı.  

Terim, sakatlıklar nedeniyle sağ bekte Ozan Tufan'a görev verdi.   

Milli takımda Selçuk İnan, Olcay Şahan ve Caner Erkin gibi isimler yedekler arasında bulundu.  

Brezilya'da önemli isimler sahada 

Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Dunga, ev sahipliği yaptıkları dünya kupası kadrosunda da yer alan 7 futbolcusunu, Türkiye karşısında sahaya sürdü. 

Kalede Diego Alves'e görev veren Dunga, savunmayı Danilo, Miranda, David Luiz ve Filipe Luis dörtlüsünden oluşturdu.  

Orta alanda Willian, Luiz Gustavo, Fernandinho ve Oscar'a şans veren Brezilya Teknik Direktörü, forvette de Luiz Adriano ve Neymar'ı sahaya sürdü.  

Brezilya Milli Takımı'nın kaleci antrenörlüğünü yapan Galatasaray'ın kaleci antrenörü Taffarel, karşılaşma öncesi Fatih Terim ile hasret giderdi.  

Brezilyalı futbolculara büyük ilgi 

Türk futbol severler ay-yıldızlı oyuncuların yanı sıra, Brezilya Milli Takımı'nın dünyaca ünlü isimlerine de sevgi gösterilerinde bulundu.  

Takım kadroları okunurken, Neymar'ın ismi duyurulduğunda, Barcelonalı yıldız oyuncuya tezahürat yaptılar.    

Dünya medyasından büyük ilgi 

Karşılaşmaya Türk medyasının yanı sıra yurt dışından da çok sayıda medya kuruluşu ilgi gösterdi.  

Çoğunluğu Brezilyalı olmak üzere 70'i aşkın yabancı basın mensubu, karşılaşmayı Kadıköy'de takip etti.  

Karşılaşmanın 102 ülkede canlı yayınlarla spor severlere aktarıldığı bildirildi.  

Özel konuklar 

TFF, Brezilya maçında çok sayıda özel davetliyi konuk etti.  

Kasım ayında Meksika'da yapılacak Ampute Futbol Dünya Kupası'na katılacak Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularının yanı sıra ALS hastalarının kurduğu ALS/MNH Derneği'nin üyeleri de karşılaşmayı izledi.  

TFF'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çok sayıda kurumdan çocuk ve sporcu, milli maçta tribünde yer aldı. Yaklaşık 500 konuk arasında, Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Sporcular Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Derneği'nden gelen davetlilerin yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü şehit çocukları ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'ndan gelen çocuklar yer aldı.