Kanarya, evinde rahat kazandı

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 4-1 yenen sarı-lacivertliler, puanını 27'ye yükselterek maç fazlasıyla lider oldu. Sivasspor ise ligde 7. yenilgisini yaşadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın açılış maçında Sivasspor'u 4-1 yenen Fenerbahçe, puanını 27'ye çıkartarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 

Bekir İrtegün, Sow (2) ve Kuyt'ın golleriyle Kadıköy'de üç farklı galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, rahat bir galibiyete imza attı. Bu sezon rakip filelere ilk kez 4 gol atan Fenerbahçe, ilk kez de 3 farklı skorla kazandı. 

Süper Lig'de 8. galibiyetini elde eden Fenerbahçe'nin, 3 beraberliği ve 2 de yenilgisi bulunuyor. 

Ligin 10 ve 11. haftalarında aldığı beraberliklerin ardından 12. hafta mücadelesinde deplasmanda Balıkesirspor'u yenen sarı-lacivertliler, üst üste ikinci maçta hanesine 3 puanı yazdırdı. 

Karşılaşmada Sivasspor'un tek golü Chahechouhe'den geldi. 

Kadıköy'de ilk kez ilk yarıda üstün

Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de iç sahada yaptığı maçlarda ilk kez ilk yarıyı önde geçti. 

Kadıköy'de sezonun ilk 5 maçında birinci devreleri eşit skorla geride bırakan, bir maçı da geride kapatan sarı-lacivertli takım, Sivasspor önünde ilk yarıdaki 3-1'lik üstünlükle, diğer 6 haftadan farklı bir performans ortaya koydu. 

Bekir İrtegün cezalı oldu

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, Sivasspor mücadelesinde gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Bu sezon 4. sarı kartını gören sarı-lacivertli futbolcu, ligin 14. haftasında deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile yapılacak maçta forma giyemeyecek. 

Sow bu sezon 6'ıncı gole ulaştı

Sarı-lacivertli takımın iki golünü kaydeden Senegalli futbolcu Sow, bu sezon 6 kez fileleri havalandırdı. 

Fenerbahçeli futbolcu, bu sezon ligde Kardemir Karabükspor, Torku Konyaspor, Beşiktaş ve Eskişehirspor maçlarında da birer gol kaydetti. 

Sarı-lacivertli takımın gol yollarındaki bir diğer önemli ismi Kuyt da bu sezon 3. golüne imza attı. 

Bekir, Süper Lig kariyerinde 6'ıncı golünü attı

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Bekir İrtegün, Spor Toto Süper Lig kariyerinde 6. golünü attı. 

Lig kariyerinde ilk golünü Gaziantepspor forması giydiği dönemde 2006-2007 sezonunda Denizlispor filelerine gönderen tecrübeli futbolcunun, sarı-lacivertli formayla 2009-2010 ve 2013-2014 sezonlarında Kasımpaşa'ya, 2010-2011 sezonunda Ankaragücü'ne, 2012-2013 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı da golleri bulunuyor.  

Sivasspor'da kötü gidişat sürüyor

Süper Lig'de 13. haftaya 10 puanla 16. sırada giren Sivasspor'un kötü gidişatı sürüyor. 

Fenerbahçe karşısındaki yenilgisiyle, bu sezon 7. kez mağlubiyetini yaşayan Sivasspor'un, 2 galibiyet, 4 de beraberliği bulunuyor. 

Ligin 10. haftasında, puan cetvelinde son sırada yer alan Balıkesirspor'u 3-1'lik skorla geçen "Yiğidolar", ardından yaptıkları 3 lig mücadelesinde, 2 yenilgi 1 de beraberlik aldı.