Karabükspor play-off'a yükseldi

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Kardemir Karabükspor, deplasmanda Norveç'in Rosenborg takımıyla 1-1 berabere kalarak play-off turuna yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRONDHEIM - Kardemir Karabükspor, kendi evinde oynadığı maçta Rosenborg ile golsüz berabere kalmıştı. Lerkendal Stadı'nda oynanan rövanş maçında ise Kardemir Karabükspor, rakibi ile 1-1 berabere kalarak deplasman golü avantajı ile Play-off turuna yükseldi.

Maçın 7. dakikasında orta saha çizgisine yakın bir yerden faul atışı kullanan Rosenborg'da, Skjelvik topu Helland'a çıkardı. Helland, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

19. dakikada Ahmet İlhan Özek, orta sahadan hızlı bir şekilde rakip kaleye yöneldi. Bu oyuncu ceza sahasına girerken çok sert vurdu ancak defans oyuncularına çarpan top kornere çıktı.

29. dakikada kullanılan köşe atışında topu önünde bulan Traore'nin yerden çok sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla direğin dibinden auta gitti.

34. dakikada Kardemir Karabükspor golü buldu. Bu dakikada Tanju, soldan topu ceza sahasına ortaladı. Kumbela'nın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Topu önünde bulan Hakan Özmert'in vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sonuçlandı.

52. dakikada Helland'ın, ceza sahasına girdikten sonra attığı sert şutta top direğin yanından dışarı çıktı. 

63. dakikada yine Helland'ın, bu kez sol taraftan şutunda meşin yuvarlak kale direğinin dibinden auta gitti. 

90. dakikada Ahmet İlhan Özek'in sağdan ceza sahasına girerken vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla tarihinde ilk kez Avrupa'da mücadele eden Kardemir Karabükspor, Karabük'teki maçın golsüz eşitlikle tamamlanması nedeniyle play-off turuna yükselen taraf oldu.

UEFA'nın, Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerini, disiplin soruşturması sonunda organizasyonlarından bir yıl men etmesi üzerine Avrupa kapıları açılan Karabük ekibi, sahasında oynadığı ilk maçta Rosenborg ile golsüz berabere kalmıştı.