'Kariyerimin en büyük darbesini yedim'

Dolandırıldığını iddia eden Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu van der Wiel, "Hayatımın ve kariyerinin en büyük darbesini yedim. Fenerbahçe'deki kötü performansımın sebebi de bu üzücü olaydır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hollandalı futbolcu Gregory Van der Wiel, dolandırıcılık olayıyla ilgili menajeri Mehmet Zeki Şahin ile Zorlu Center'de gazetecilere açıklama yaptı.

Van der Wiel, yaklaşık 4 milyon dolar dolandırıldığını ve şikayetçi olduğu 2 zanlının serbest bırakılmasından dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirtti.

Zanlılardan Ü.A ile geçen yıl kasım ayında tanıştığını ve bir ay sonra banka yoluyla 440 bin dolar ödediğini anlatan Van der Wiel, "İlk ödemeyi takımda kadro dışı kalmadan yaptım. Kulüp yöneticilerine dolandırıldığımı söyleyemedim. Böyle üzücü bir olaydan dolayı durumu menajerim de dahil kimseyle paylaşamadım." ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaylar nedeniyle hayatına büyük bir darbe vurulduğunu ve bu olayın futbolunu da etkilediğini savunan Hollandalı futbolcu, şunları kaydetti:

"Bütün birikimimi kaybettim. Hayatımın ve kariyerinin en büyük darbesini yedim. Fenerbahçe'deki kötü performansımın sebebi de bu üzücü olaydır. Benim hayatıma büyük bir darbe vurdu bu üzücü olay. Kulüple de aram pek iyi değildi. Bu olaydan sonra daha da kötü oldum ve verimim düştü. Performansım olumsuz etkilendi. Sorundan dolayı futbol kariyerim de olumsuz etkilendi. Benim Türkiye'yle bir sorunum yok. İster istemez bu olaylardan sonra sarsıldım. Burada kalıp, futbola devam etmek istiyorum."

'Kulübe bilgi vermemekle hatalı davrandım'

Olayın duyulmasının ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'la konuyu paylaştığını anlatan Van der Wiel, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu üzücü olay duyulduktan 1 gün sonra antrenöre her şeyi izah ettim. Kendisinden özür de diledim. Antrenörüme de performansımın bu nedenle düşük olduğunu söyledim. Keşke kulübe daha önce söyleseydim bunu. Şu anda fazla bir şey anlatamıyorum. Tabii ki bu olayı en başta menajerime söylemem gerekiyordu. Bir de kulübe bilgi vermem gerekiyordu. Burada hata yaptım."

Hollandalı futbolcu Gregory Van Der Wiel, açıklamalarının ardından hava yoluyla ülkesine gitti.