Kartal Aslan'ın yerini aldı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, Akhisar'ı 3-0 devirerek 2'nci sıraya yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kara Kartal, cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarların izlediği maçta Akhisar önünde şov yaptı. G.Saray'ın kaybettiği haftayı iyi değerlendiren Beşiktaş, Akhisar'ı 3-0'la geçti, 2'ncilik koltuğunu Aslan'dan devraldı.

Maça baskı yaparak çok hızlı başlayan Beşiktaş, aradığı golü de çok erken buldu. Henüz 2. dakikaya girilirken ceza sahası dışında önünde kalan topa bekletmeden güzel vuran Veli Kavlak, Kartal'ı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da baskısını azaltmayan Beşiktaş'ın 2. golü de gecikmedi. Ramon Motta'nın güzel ortasında adeta havada asılı kalarak kafayı vuran Mustafa Pektemek, farkı ikiye çıkaran isim oldu.

Bu arada sezon boyunca yaşadığı sakatlıkları atlatmasının ardından golleriyle takıma geri dönen Mustafa Pektemek, 11. dakikada şanssız bir sakatlık geçirdi.

Sonko'yla çıktığı hava topu mücadelesinde kafası yarılan golcü oyuncu, bandajla oyuna devam edebilirken, devam eden kanama nedeniyle maç boyunca 3 tane forma değiştirmek zorunda kaldı. Mustafa Pektemek, ardından 60. dakikada yerini Almeida'ya bırakmak zorunda kaldı.

Öte yandan sakatlık geçiren Ersan da kenara gelmek zorunda kaldı. Jones'un oyuna girmesiyle Necip de stopere geçti.

Zorunlu 2 değişikliğe rağmen ikinci yarıda da oyun üstünlüğünü kaybetmeyen Beşiktaş, ayağa sağlam paslarla tempoyu istediği gibi ayarladı. Akhisar ise aldığı toları ileride Mehmet Akyüz ve Niasse ile buluşturmakta zorlandı.

Kartal'ı iyice rahatlatan gol ise 69. dakikada geldi. Oğuzhan'ın kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topa sol ayağıyla çok iyi vuran Atiba Hutchinson skoru 3-0'a getirirken, Beşiktaş formasıyla da ilk golünü kaydetti. Kalan dakikalarda da farkı açacak bir çok fırsat yakalayan Beşiktaş, pozisyonları değerlendiremeyince karşılaşma 3-0 sona erdi.

Bu sonuçla 50 puana yükselen Beşiktaş, G.Saray'ı geçerek 2. sıraya yükseldi. Akhisar ise 36 puanda kaldı.