Kartal Avrupa yorgunu

UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u eleyerek tarihi bir zafer elde eden Beşiktaş, ligde Balıkesirspor ile 2-2 berabere kald

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa yorgunu Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında, son sıradaki Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında 2 puan bıraktı. 

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u 120 dakikanın sonunda penaltılarla eleyerek son 16 turuna kalan siyah beyazlı takım, Süper Lig'de haftayı beraberlikle kapattı. Siyah beyazlı takım, Osmanlı Stadı'nda iki kez öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı. 

Beşiktaş, Demba'nın 35. dakikada penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Balıkesirspor, 50. dakikada Ermin Zec ile skora denge getirdi: 1-1. 

Bu golden 3 dakika sonra Daniel Opare ile yeniden öne geçen Beşiktaş, girdiği gol pozisyonlarını kaçırarak farkı açma şansını değerlendirmedi. 

Skor üstünlüğünü koruyamayan siyah beyazlılar, Vargas'ın 83. dakikada penaltıdan kaydettiği golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 48'e çıkaran Beşiktaş, lider Galatasaray'ın 3 puan gerisinde 2. sırada yer aldı. 

Opare ilk maçında golle tanıştı 

Beşiktaş'ın ara transfer döneminde Porto'dan kiraladığı Ganalı futbolcu Opare, Spor Toto Süper lig'deki ilk maçında gol sevinci yaşadı. 

Liverpool maçındaki gösterdiği başarılı performansıyla Motta'nın yokluğunda ligde de şans bulan Opare, 53. dakikada sol çaprazdan yaptığı sert şutla, takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. 

Beşiktaş'ın savunma futbolcusu Pedro Franco, uzatma dakikalarında gole giden Sercan Yıldırım'ı düşürdü. 

Maçın hakemi Halis Özkayha, Kolombiyalı savunma futbolcusuna bu pozisyonda kırmızı kartını çıkardı.  

Demba Ba'nın başkentte boşu yok

Demba Ba, Beşiktaş'ın Ankara'da yaptığı 4 lig maçında da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Senegalli futbolcu, başkentte Sivasspor'a 2, Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği ve Balıkesirspor'a birer gol attı. 

Ligdeki gol sayısını 14'e çıkaran Demba Ba, gol krallığı yarışında Bursasporlu Fernandao ile zirveyi paylaştı. 

Penaltıyı yine kaçırmadı

Demba Ba, Süper Lig'de 4. kez penaltıdan gol attı. Senegalli oyuncu Kasımpaşa, Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Balıkesirspor maçlarında kullandığı 4 penaltı atışını da kaçırmadı. 

Demba Ba'nın, Balıkesirspor maçındaki penaltı golünden sonra Osmanlı Stadı'nda Senegalli yıldız için siyah beyazlı taraftarların bestelediği şarkı çalındı. 

Osmanlı Stadı'nda ilk puan kaybı

Ankara'daki Osmanlı Stadı'na 3. kez ev sahibi olarak çıkan Beşiktaş, ilk puan kaybını yaşadı. 

Vodafone Arena'nın yapımı sürecinde iç saha maçlarını zaman zaman İstanbul dışında oynayan siyah beyazlılar, başkentte 6. haftada Medicana Sivasspor'u 3-2, 18. haftada da Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yenmişti.