Lakers kötü gidişe evinde "dur" dedi

Bu sezon beklentilerin uzağında kalan Los Angeles Lakers evinde güçlü rakibi Oklahoma City Thunder'ı 114-110 mağlup etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - NBA'de bu sezon beklentilerin altında kalan Los Angeles Lakers, evinde güçlü rakibi Oklahoma City Thunder'ı 114-110 mağlup ederek kötü gidişine "dur" dedi.  

Maça iki yıldız gardı, Kobe Bryant ve Steve Nash'den yoksun çıkan Lakers galibiyete 42 sayı kaydeden Jodie Meeks ve 20 sayı, 11 ribauntla "double-double" yapan İspanyol pivot Pau Gasol'le uzandı. Rakip Oklahoma City Thunder'da 27 sayı, 12 asist, 10 ribauntla "triple double" yapan Kevin Durant maça damgasını vururken, takım arkadaşları Russell Westbrook'un 20 sayı, 8 asist, 7 ribauntluk performansı ve Serge Ibaka'nın 21 sayı, 15 ribauntluk çabası mağlubiyete engel olamadı. 

Derrick Rose'dan yoksun Bulls, LeBron James'li Heat'i üzdü 

Gecenin bir diğer maçında Miami Heat deplasmanda Chicago Bulls'a uzatmalarda 95-88 yenilirken mağlubiyet serisini üç maça çıkardı. Konuk ekip Heat'te yıldız basketbolcu LeBron James 17 sayı, 8 asist, 9 ribauntla triple double'ı zorlarken, takım arkadaşları Chris Bosh ve Dwayne Wade ikilisinin toplam 40 sayılık performansı galibiyete yetmedi. Evsahibi ekip maça Derrick Rose'dan yoksun çıkmasına rağmen güçlü rakibini 20 sayı, 12 ribaunt, 7 asistlik bir performans ortaya koyan Joakim Noah, 22 sayı kaydeden D.J. Augustin ve 16 sayı, 11 asistle maçı "double-double" yaparak tamamlayan Jimmy Butler ile devirdi. 

James Harden'ın gecesi 

Houston Rockets, sahasında güçlü rakibi Portland Trail Blazers'ı uzatmalarda 118-113 mağlup ederek üst üste 5. maçından da galibiyetle ayrılmasını bildi. Evsahibi Rockets'da 41 sayı, 10 ribaunt ve 6 asistle adeta alev alan James Harden galibiyetin mimarı olurken, kendisine 17 sayı, 12 ribauntluk performansıyla "double-double" yapan pivot Dwight Howard ve görev aldığı süre boyunca 26 sayı kaydeden Jeremy Lin eşlik etti. Rakip Portland Trail Blazers'ta 28 sayı, 12 ribauntluk istatistikle LaMarcus Aldridge takımının en skoreri olurken, takım arkadaşı Wesley Matthews'ın 26 sayılık performansı galibiyete yetmedi. 

Atlantik grubunda liderliğini sürdüren Toronto Raptors, Minnesota Timberwolves'u deplasmanda Kyle Lowry ile devirdi. Minnesota'daki maçı 111-104 kazanan Raptors böylece 3 maç üstüste kazanmış oldu. 20 sayı, 11 asist, 12 ribauntla "triple-double" yapan Raptors'lu gard Kyle Lowry galibiyeti getiren isimlerden olurken, kendisini 25 sayıyla DeMar DeRozan izledi. Ev sahibi Timberwolves'da 26 sayı, 11 ribauntla Kevin Love'ın ve 17 sayı, 11 ribauntla Nikola Pekovic'in "double-double" performansları mağlubiyete engel olamadı. 

Son 3 maçtır rakiplerine mağlup olan Indiana Pacers'ın Dallas Mavericks karşısında da yüzü gülmedi. Sezona ardarda aldığı galibiyet serileriyle flaş bir başlangıç yapan Indiana Pacers, Dallas Mavericks'e deplasmanda 105-94 mağlup olarak üstüste dördüncü maçından da yenik ayrıldı. Indiana Pacers'ın en skoreri 27 sayıyla Paul George olurken, onu 21 sayıyla Lance Stephenson takip etti. Ev sahibi ekip Mavericks'te tecrübeli Alman forvet Dirk Nowitzki 14 sayıda kalırken, takımın en skoreri ise iki isim oldu. 20'şer sayı atan Monta Ellis ve Devin Harris ikilisi dün gece Dallas Mavericks'e galibiyeti getiren isimlerdi.