Lefter’in heykeli mühürlendi

Fenerbahçe'nin 'Ordinaryüs' lakaplı efsane futbolcusu Lefter’in Büyükada'daki heykeli mühürlendi. Heykelin mühürlenme nedeni ise Galatasaraylı bir işletmecinin heykeli rant konusu yapması

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Fenerbahçe’nin efsanevi ismi Lefter Küçükandonyadis'in eşi İstavrini Küçükandonyadis ve kızı Aliki Balkan Sayın'ın talebi üzerine, ünlü futbolcunun Büyükada’daki heykelinin üzeri kapatılarak mühürlendi.

Küçükandonyadis ailesinin avukatı İlyas Bulcay, heykelin üzeri kapatılarak kişisel rant konusu olmaktan da çıkarıldığını söyledi.

Aynı zamanda Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı da yapan Bulcay, Lefter ile hiçbir bağı olmayan Galatasaraylı bir işletmecinin, heykeli kendi mekanının önüne koydurduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Adada vakıf gibi bir oluşum var, Lefter'i sevdikleri için heykelini yaptırıyorlar. Ancak heykeltıraş parasının tamamını ödeyemiyorlar, yarısını ödeyebiliyorlar. Heykel ortada kalıyor. Orada meyhanesi olan Galatasaraylı bir arkadaş, kalanını ödüyor, belediyeye de heykeli diktiriyor. Güya kamu arazisi olan bir yer ama özellikle yazın etrafını masalarla çeviriyorlar. Millet orada yiyip içiyor, ondan dolayı oraya gelen insanlar var. Gelmişken burada oturalım diyorlar. Ticari bir şeyde kullanıyor bunu.

İçince kontrolünü kaybeden insanlar, heykelin ağzına sigara takıyorlar, eline kadeh veriyorlar, hoş olmayan şeyler yaşanıyor. Aile de bundan rahatsız olup girişimlerde bulunuyor. Belediye konuya kulak asmayınca avukatlara gidiyorlar, olay bana kadar geldi ve girişimlerde bulunup heykelin üzerini kapattırdık."

Adalar Belediyesi ile görüşmelere başladıklarını bildiren Bulcay, "Ben bedelsiz bir şekilde konuyla ilgileniyorum. Savcılığa şikayet edildi. Dün itibarıyla da heykel örtüldü. Belediye ile görüşmelere başladım. Yakın zamanda tekrar konuşacağız. Heykelin Büyükada'da ona daha uygun olan bir meydana ya da güzel bir yere konulmasını, naklini sağlayacağız" diye konuştu.

Heykeli işletmesinin önüne koyduran kişinin doğru bir hareket içerisinde olmadığını savunan Bulcay, "Metin Oktay, Lefter bunlar ülkenin değerleri. Kadıköy'de de Metin Oktay'ın heykeli var. Herkes saygı gösteriyor ona. Göstermek de zorunda. Kişisel çıkarlara da alet edilemez. Ne benim, ne Fenerbahçe'nin ne Galatasaray'ın bunlar. Bunlar hepimizin. Bu işin tarafları var. Menfaat penceresinden değil de adalet penceresinden bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

Haberler şimdi NTV HABER farkıyla anında cebinizde! Son dakika gelişmelerini, günün sıcak haberlerini kaçırmayın. NTV yaz 3095e gönder.