Madrid'de sabaha karşı kutlama

İspanya Kral Kupası'nı kazanan Real Madrid takımı, taraftarları ile sabaha karşı saat 04.00'te (TSİ 05.00) Madrid'deki Cibeles Meydanı'nda kutlama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD  - Tarihinde 19. kez Kral Kupası'nı ve 2 yıl sonra ilk kupasını kazanan İspanya'nın Real Madrid takımı, zamanlama bakımından benzeri az görülen bir kutlama yaptı. 

Valencia'daki Mestalla Stadı'nda oynanan final maçında Barcelona'yı 2-1 yenerek Kral Kupası'nı kazanan Real Madrid, sabaha karşı saat 04.00'te (TSİ 05.00) taraftarıyla kupayı kutladı. 

Özel uçakla saat 02.45 sıralarında Valencia'dan Madrid'e gelen Real Madrid kafilesi, hiç dinlenmeden Santiago Bernabeu Stadı'na giderek, burada üstü açık otobüse geçti ve daha sonra kendisini saatlerce Cibeles Meydanı'nda bekleyen taraftarının yanına gitti. 

Cibeles Meydanı, olası bir kutlama ihtimali gözönünde bulundurularak, ses düzenleri, ışık sistemleri, meydandaki tarihi anıtın korunması, meydan çevresinde demir parmaklıklardan oluşturulan güvenlik çemberi ve takımın geliş güzergahı dahil tüm detaylarıyla organize edilmişti. 

Çok sayıda Real Madrid taraftarı, 4 saatten fazla meydandan takımı beklerken, çalınan müziklerle coşup, dev ekrardan defalarca takımının gollerini izledi. Takımı taşıyan otobüsün gelişiyle adeta karnaval alanına dönen meydanda, yaklaşık 20 dakika süren bir kutlama yapıldı. İlk olarak otobüsle daha sonra kupayla yürüyerek meydanın çevresinde dönen ve taraftarlarla eğlenen Real Madridli futbolcular, daha sonra Cibeles Meydanı'nda bulunan anıtın çevresinde kurulan platforma çıktı. Real Madrid kazandığı tüm kupalarda olduğu gibi, bu kez de takım kaptanı (İker Casillas) anıtın üzerindeki heykelciğe Real Madrid bayrağını astı. 

Burada gazetecilere kısa açıklamalar yapan futbolculardan Casillas, "Tatlının üzerine vişneyi koymayı ve kazanmayı başardık. Sezonun geri kalanındaki kupalarda Cibeles Meydanı'na geri döneceğimizi umuyorum ve buna inanıyorum" derken, bazı Barcelonalı futbolcuların maç sonrası açıklamalarıyla ilgili sorulara maruz kalan Sergio Ramos da "Şimdi bu kupanın keyfini çıkarmak lazım. Maç sonrası kimin ne söylediğini değerlendirmenin zamanı değil" diye konuştu. 

Kutlamalar sırasında en çok "Evet, evet, evet kupa artık burada" ve "Şampiyon, şampiyon" diye tezahüratlar yapıldı.  

Bu arada, meydanda uzun süren beklemeden dolayı sağlık ekibi 25 kişiye müdahale ederken, bunlardan 2'sinin hastaneye kaldırıldığı, diğerlerinin ayakta tedavi gördükleri açıklandı. 

Real Madrid takımı, kupa kutlaması çerçevesinde bugün öğlen saatlerinde Madrid Belediyesi ve Madrid Özerk Yönetimi'ne ziyaretler yapacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir