Madrid'in 'Kral Kupası' umutları tükendi

İspan'ya Kral Kupası'ndan men cezası alan Real Madrid'in yaptığı tüm itirazların reddedildiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kral Kupası 4. turunda Cadiz'e karşı oynadığı maçta kart cezalısı Denis Cheryshev'i oynattığı için bu turnuvadan men cezası alan Real Madrid'in yaptığı tüm itirazlar sonuçsuz kaldı.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Müsabaka Hakimliği Kurumu'nun verdiği men kararına itiraz eden Real Madrid, Tahkim Kurulu'ndan da ret cevabı alınca, son aşama olarak İspanyol hükümetine bağlı olan Spor Yüksek Konseyi'nin alt kurumu olan Spor Tahkim Mahkemesi'ne (TAD) başvurdu.

Yaptığı itirazla ilgili kararın verilmesinin uzun süre alabileceğini dikkate alan Real Madrid, 16 Aralık'taki rövanş maçını oynayabilmek için İspanya Futbol Federasyonu'nun uyguladığı men cezasına, "geçici tedbir" uygulanmasını talep etse de, TAD bunu reddettiğini açıkladı. Real Madrid'in itirazından 1 gün sonra toplanan TAD, yaptığı yazılı açıklamada, "Meseleyi kökünden çözüme ulaştırmak için her iki kurumdan (Real Madrid ve RFEF) daha fazla bilgi ve belgeye gereksinim duyduğunu" bildirdi.

İspanyol basını TAD'ın bir sonraki toplantısını gelecek cuma günü (18 Aralık) yapacağını iddia ederken, dolayısıyla Real Madrid-Cadiz maçının 16 Aralık'ta oynanma olasılığının ortadan kalktığını savundu. Hakem Teknik Komitesi de RFEF'in men kararını uygulayarak, Real Madrid-Cadiz maçına hakem tayin etmemişti. 

Real Madrid, kulüp tarihinde ilk defa kural hatasından dolayı Kral Kupası turnuvasından men edilirken, 3. lig takımı Cadiz ise İspanya'nın en büyük takımlarından birini eleyerek üst tura yükselmiş oldu.