Milli atletlerden "kötü ve aşağılayıcı muamele" dilekçesi

TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu tarafından kontrole tabi tutulan milli atletler, kötü ve aşağılayıcı muamele gördükleri iddiasıyla şikayette bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Akdeniz Oyunları hazırlıkları kapsamında Ankara'daki Başkent Otel'de yapılan Atletizm Milli Takım kampında "doping baskını" şoku yaşanıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Komisyonu tarafından doping kontrolüne tabi tutulan milli atletler, kontrol sırasında komisyon üyeleri tarafından kötü ve aşağılayıcı muamele gördükleri gerekçesiyle Atletizm Federasyonu'na dilekçe yazdı.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan kamp müdürü ve milli takım antrenörü Fethi Bildirici, "Adeta polis baskını gibi yapılan kontrolde tek eksik çocukların yere yatırılıp kelepçelenmesiydi" dedi.

Dün sabah saat 08.00'de, komisyondan 8 kişinin otele geldiğini anlatan Bildirici, "İzinsiz olarak odalara kadar çıkıp, kapıları yumruklayarak açmaları, uyku sersemi çocukları yataklarından kaldırmaları, tuvaletteki sporcuları bağırarak çağırmaları, üstünü giyinmeye çalışan sporcunun tişörtünü bir hışımla giydirmeleri gibi tacize varacak davranışlarda bulundular. Adeta polis baskını gibi yapılan kontrolde tek eksik çocukların yete yatırılıp kelepçelenmesiydi. İnsanı boyutlarda çok yanlış şeyler oldu" diye konuştu.

"En önemlisi burası bir milli takım kampı, biz bu çocukları sokaktan toplamadık" diyen Bildirici, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu çocuklar, bu ülkenin bayrağını temsil etmesi için seçilen ve milli takım forması giydirilen çocuklar. Komisyon üyeleri, sanki biz bu ülkenin vatandaşı değilmişiz, bu ülkeye kaçak girmişiz gibi baskın yaparak, çocukları taciz ve rencide ederek, kişilik haklarıyla oynamışlardır. Numune almak en doğal hakları, ancak hiç kimsenin kişilik haklarına saldıramazlar. Her şeyin belli bir yolu yordamı, prosedürü var. Sporcuyu çağırır, dışarda beklersin, imzasını alırsın, kaçarsa cezasını kesersin. Üstelik içlerinden biri çocukların önünde bana da bağırdı."

Yaşananları kınadığını ve kendisi de dahil olmak üzere yaklaşık 15 sporcunun şikayet dilekçesi yazdığını kaydeden Bildirici, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kontrolden kaçtığını iddia ettikleri iki sporcunun hastanede olduklarına dair belgeleri var. Üstelik birinin kalp pili bulunuyor. Bu iki sporcu izin istemiş, ancak izin vermemişler. Onlar da kötüleşince hastaneye gitmişler. Serum takılmış. Yapılan tetkikler, çekilen EKG'ler mevcut."