Milli takım kazandı

A Milli Futbol Takımı, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki hazırlık maçında Belarus'u Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 mağlup etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN - A Milli Futbol Takımı, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki hazırlık maçında Belarus'u Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 mağlup etti. Konuk takımın golünü Vitali Rodionov attı.

Önemli Dakikalar

4. dakikada soldan gelişen atakta Arda Turan'ın verdiği pasla ceza sahasına giren Caner Erkin'in yerden gönderdiği pasta topla buluşan Umut Bulut, düzgün bir vuruşla ay-yıldızlıları 1-0 öne geçirdi.

10. dakikada sağdan seri çalımlarla ceza sahasına giren Hleb'in verdiği pasta Radzionau topu ağlarla buluşturarak maçta eşitliği sağladı: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi

Maçın 88. dakikada Arda Turan’ın sağ kanattan yaptığı ortaya çok iyi yükselen Burak Yılmaz’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleciden döndü. Dönen topu takip eden Burak Yılmaz meşin yuvarlağı ağlara gönderek, Türkiye’yi 2-1 öne geçirdi.

Hamza Hamzaoğlu, Belarus'la yapılan hazırlık maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, teknik direktör Fatih Terim'in uçağa binmeden önce ailesini görmek için Adana'ya gittiğini, bu nedenle toplantıya kendisinin katıldığını söyledi.  

Adana ve Mersin'de çok iyi ağırlandıklarını vurgulayan Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"İki maçta 7 arkadaşımız ilk defa A Milli Takım formasını giydi. Mümkün olduğunca çok arkadaşımızı görme şansımız oldu. Bu maçlar oldukça verimli geçti bizim açımızdan. İnşallah bundan sonra A Milli Takım kadrosuna çok daha yeni, yetenekli arkadaşları dahil edeceğiz. Bugüne kadar hizmet eden arkadaşlarımızdan da azami surette faydalanacağız. İnşallah önümüzdeki turnuvalara iyi bir şekilde hazırlanacağız."

Belarus cephesi

Belarus Teknik Direktörü Georgi Kondratiev de güzel bir oyun olduğunu ve iki tarafın da bol pozisyon bulduğunu belirterek, “Türkiye bir pozisyondan daha fazla yararlandı. Biz de kazanabilirdik ama olmadı” dedi.

Kondratiev, Türkiye’nin yeni bir yapılanma içinde olduğunun hatırlatılması üzerine, “Türkiye çok iyi ve övgüyü hak eden bir takım. İleride daha iyi olacak bir takıma sahipler” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir