Milli takımın riva tesisleri yıkılıyor

Riva Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin inşası için, mevcut tesislerin yıkımına başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin inşası için mevcut tesislerin yıkımına başlandı. Tesislerde gerçekleştirilen yıkım törenine, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Başkan Vekili Ufuk Özerten, yönetim kurulu üyeleri Edip Eren, Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu, Mete Düren, Serhat Soysal, Genel Sekreter Emre Alkin, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas katıldı.
 
Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada, Riva Projesi'yle Türk futbolunun en önemli adımlarından birini attıklarını dile getirdi. Türk futbolunun, Avrupa futbolunun en büyük 6. ekonomisine sahip olduğunu, ancak federasyonun kiralık binada oturduğunu dile getiren Demirören, "Binanın altında eczane, banka ve otomobil bayisi var. Milli takımlarımız otellerde kamp yapıyor. Yönetim ve milli takımlar 3 ayrı binada, senelik 2,5 milyon lira masrafımız var. Otel, kamp ve seminer masraflarını koyduğunuz vakit senelik 15 milyon lira federasyonunun bütçesinden para çıkıyor. Onun için Riva çok acil ve önemli" diye konuştu.
Yönetime geldiklerine en büyük hedef olarak Riva Projesi'ni seçtiklerini anlatan Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hedefimiz, 2014 yılı Nisan ayında burayı açarak, milli takımızı Brezilya'ya buradan göndermek. Bu projede sizlerin destek ve ilgisini bekliyoruz. Sponsorlarımızın desteğini bekliyoruz. Kendi bütçemizle yola çıktık. Sponsorlara açığız, onlardan gelecek desteklerle bu projeyi hızlandıracağız. Allah kısmet ederse ocak ayında temelini atıyoruz. Tesisimizin ismi Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri olacak. Yönetim kurulu kararıyla rahmetli başkanımız Hasan Doğan'ın ismini koyuyoruz. Özkan Olcay'ın ismini de yan parselde yapacağımız idari binaya koyuyoruz. İnşallah uğurlu olur diyorum."
Tesisleri çok amaçlı kullanmayı planladıklarını belirten Demirören, uygun zamanlarda Anadolu'dan ve yurt dışından takımların da kamp yapabileceğini dile getirdi.
 
"Romanya maçı ayrı bir önem taşıyor"
 
(A) Milli Futbol Takımı'nın, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde yarın Romanya ile oynayacağı karşılaşmayla ilgili düşünceleri sorulan Demirören'in, esprili bir şekilde "Hocayla akşam üstü oturacağız, taktiği yazıp vereceğim" demesi gülüşmelere neden oldu.
Romanya maçının önemine değinen Başkan Demirören, "Romanya maçı ayrı bir önem taşıyor. Arkasında da Macaristan maçı var. Tabii ki hedefimiz 6 puan. Ama 4 puan da başarı. Sahada ve teknik olarak gerekli değerlendirmeyi hocamız yapar" ifadelerini kullandı.
 
"Türk futbolcuların yetişmesi şart"
 
Yıldırım Demirören, gelecek yıl FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Türkiye'de yapılacağını, milli takımın da burada başarılı olması gerektiğini vurgulayarak, "Brezilya'nın kumsallarında nasıl futbolcu yetişiyorsa, 75 milyonluk Türkiye'nin topraklarında da Türk futbolcuların yetişmesi şart. Şu an baktığımızda milli takımızda yurt dışında yetişmiş 9 futbolcu var. Hatta Türkçe bilmeyen bile var. Türkiye'den, kendi topraklarımızdan yetişmesi başkan olarak benim tercihim. Bunun için ben ve ekibim çalışıyoruz" diye konuştu.
Demirören, bir soru üzerine, stat zeminleriyle ilgili bir standart getirmeye çalıştıklarını anlatarak, "Bu sezon özellikle Süper Lig problemli başladı. Yaz koşulları ağır geçti. Kendi çimimizi yetiştirmek üzere Konya, Antalya'da ve bölgelerde çalışma yapıyoruz. Standardı da önümüzdeki sezon ağırlaştırarak, bakımın daha iyi olmasını sağlayacağız. Tabi bunların hepsi maliyet ama futbolcuların sağlığından önemli olmadığı için kulüpler de buna katlanacak" ifadelerini kullandı.
Ufuk Özerten de projenin hayata geçirilecek olmasından duyduğunu memnuniyeti anlatırken, Abdullah Avcı ise, projeyle ilgili mutluluğunu paylaşmak için (A) Milli Takım kampından törene geldiğini ifade etti.
 
Tesisin özellikleri
[PAGE]
Tesisin özellikleri
 
 
2013 yılının ocak ayında törenle temeli atılacak ve 15 ayda tamamlanması planlanan Riva Projesi'nin özellikleri şöyle:
-Toplam 235 bin metrekarelik bir alan içerisinde yer alacak tesis, bittiğinde Türkiye'nin en büyük, en modern, en kapsamlı kamp ve eğitim tesisleri olacak.
-Toplam kapalı alanı 17 bin 643 metrekareyi bulan tesis, ana yay aksına bağlanmış 6 kütleden oluşacak.
-Yönetim binası, toplantı ve konferans salonları, konaklama binası, sağlık kulübü, restoran ve benzeri alanları da kapsayan tesis, Türk futboluna üst düzey bir konforla hizmet ve çalışma alanları sunacak.
-Toplam kapalı alanı 2 bin 320 metrekareyi bulan ofis binası 3 katlı inşa edilecek. Milli Takımlar ve Futbol Gelişim Direktörlüğü'ne bağlı birimler burada hizmet verecek.
-Konaklama bloku 7 bin 935 metrekarelik bir kapalı alandan oluşacak. 3 katlı binada 3 bin 200 metrekarelik bölümde 85 oda yer alacak. 2'si süit, 83'ü iki kişilik olarak planlanan bu odaların yanı sıra, blok içerisinde hobi ve toplantı odaları da bulunacak.
-Çok amaçlı salon bloku 1000 metrekarelik bir kapalı alandan oluşacak. 182 kişilik oditoryum, 168 kişilik seminer salonu, ihtiyaç duyulduğunda salon olarak da kullanılabilecek 250 metrekarelik bir fuaye alanı ve küçük ölçekli toplantı salonları bu blokta bulunacak.
-İki katlı sağlık kulübü blokunun zemininde 1000 metrekarelik yüzme ve terapi havuzları ile 900 metrekare içerisinde hamam, tedavi odaları ve benzeri sağlık birimleri, 1. katta ise 350 metrekarelik fitness salonu yer alacak.
-Halen kullanımda olan 4 adet çim sahanın yüzeyleri yenilenecek. Ayrıca bir çim saha daha yapılıp sayı 5'e çıkarılacak. Bu sahaların bir tanesi, küçük ölçekli tribünleri, destek birimleri ve tel örgüleriyle stadyum olarak inşa edilecek.
-Projeye eş zamanlı olarak, toplam 9 bin metrekarelik TFF İdari Hizmet Binası inşa edilecek. Tasarım çalışmaları süren bu tesisin de devreye girmesiyle, federasyonun idari birimleri tek merkezden hizmet sunacak.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir