Mourinho, Louis van Gaal'ın gerisinde kaldı

Transfere yaklaşık 150 milyon sterlin harcayarak sezona başlayan Mourinho'nun performansı yeni kulüplerindeki ilk sezonları arasında en kötü istatistiklerden biri olarak dikkat çekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın başına büyük umutlarla getirilen Jose Mourinho, ilk sekiz haftalık performansıyla hayal kırıklığı yaşattı.

Dünya futbolunda transfer rekoru kırarak Fransız yıldız Paul Pogba'yı 90 milyon sterline kadrosuna katan, Henrikh Mkhitaryan ve Eric Bailly için kasasından 55 milyon sterlin çıkan Manchester United, ilk üç haftasını kayıpsız geçerek rakiplerine gözdağı verdiği sezonun sonraki haftalarında puan kayıplarına çare bulamıyor.

İngiltere'deki kariyerinde ikinci Chelsea dönemi tatsız sona eren Mourinho'nun teknik direktörlük hayalini kurduğu Manchester United'daki performansı da ilk sekiz hafta göz önünde bulundurulduğunda iç açıcı görünmüyor. Dört galibiyet ve iki beraberlikle 14 puan toplayan ve lider Manchester City'nin beş puan gerisinde yedinci sırada yer alan Manchester United'ın durumu, Portekizli teknik adamın göreve geldiği yeni kulüplerindeki ilk sezonları arasında en kötü istatistiklerden biri olarak dikkat çekiyor.

Mourinho, Louis van Gaal'in gerisinde kaldı

Mourinho, Alex Ferguson'un emekli olmasının ardından takımı eski günlerine döndürmek için göreve getirilen Hollandalı meslektaşı Louis van Gaal'in geçen sezon elde ettiği puanların da gerisinde kaldı.

Hollandalı van Gaal, geçen sezon ilk sekiz haftada 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puana ulaşmış ve 18 puanlı Manchester City ile 16 puanlı Arsenal'ın ardından sekizinci haftayı puan cetvelinde üçüncü sırada tamamlamıştı.

Şampiyonluk zor ama imkansız değil

Premier Lig ekiplerinin ilk sekiz haftada sonunda puan cetvelindeki yerlerine bakılarak şampiyonluk şansı ele alındığında Manchester United'ı zorlu bir sezon beklese de "Kırmızı Şeytanlar" bunu daha önce dört kez başardı.

Sezonun sekiz haftalık bölümünü rakiplerine göre alt sıralarda geçmesine karşın şampiyonluk ipini göğüsleyen takımlar arasında Manchester United'ın ayrı bir yeri var. 2008-09 sezonunda altıncı, 1992-93, 1996-97 ve 2010-11 sezonlarında sekiz haftalık bölümü dördüncü olarak tamamlayan Manchester ekibi, sezon sonunda şampiyonluk turu attı.