NBA'de ilk finalistler belli oldu

Doğu Konferansı'nda Miami Heat, Batı Konferansı'nda San Antonio Spurs rakiplerini geçerek finale yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Miami Heat ve San Antonio Spurs, seride rakiplerini 4-1'le geçerek konferanslarında finale yükselen ilk takımlar oldu. 

NBA play-off'larına 2 maçla devam edildi. Doğu Konferansı yarı finalinde Miami Heat, American Airlines Arena'da ağırladığı Brooklyn Nets'i 96-94 yenerek adını finale yazdırdı. 

Son 3 dakikaya 8 sayı geride girmesine rağmen üst üste bulduğu basketlerle mücadeleden galip ayrılan Heat'te LeBron James 29 sayı, 9 ribaunt ve 5 asistle,  Dwyane Wade 28, Chris Bosh 16, Ray Allen ise 13 sayıyla takımına galibiyeti getiren isimler oldu. 

Miami Heat, Doğu Konferansı finalinde Indiana Pacers ile Washington Wizards arasındaki serinin galibiyle mücadele edecek. 

 Spurs de seriyi uzatmadı 

San Antonio Spurs sahasında Portland Trail Blazers'ı rahat bir oyunun ardından 104-82 yenerek seride durumu 4-1'e getirdi ve Batı Konferansı finaline yükselen ilk takım oldu. 

Spurs'de Kawhi Leonard ve Danny Green ikilisi 22'şer sayıyla maçın en skorer isimleri olurken, Patty Mills 18 sayıyla, Tim Duncan ise 16 sayı ve 8 ribauntla takımına destek verdi. 

Blazers'ta LaMarcus Aldridge 21 sayı ve 10 ribauntla, Damian Lillard 17 sayı ve 10 asistle, Wesley Matthews ise 14 sayıyla mağlubiyete engel olmayı başaramadı. 

San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder ile Los Angeles Clippers serisinden gelecek rakibini bekleyecek. 

NBA'e 2 maçla devam edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir