Ordu arazisini işgal etti

Emmanuel Emenike'nin Nijerya'da spor akademisi kurmak amacıyla satın aldığı arazi, ordu tarafından işgal edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike, ülkesinde spor akademisi kurmak amacıyla satın aldığı arazinin ordu tarafından işgal edilmesinin şokunu yaşıyor. 

"AfricanFootball.com" adlı internet sitesine konuşan Nijeryalı golcü, ülkesindeki Anagu bölgesinde 30 milyon Nijerya nairasına (yaklaşık 400 bin lira) satın aldığı arazinin askerler tarafından işgal edildiği haberini aldığını söyledi. 

Arazide çalışma yapılmasına izin verilmediğini belirten Emenike, "Para kazanmak için çok çalışıyorum. Hayatımı kazanmak için sahada ne kadar çabaladığımı bir ben bilirim. Enagu bölgesindeki arazime yapılanlar haksızlık" ifadesini kullandı. 

Toprak aldığı bölgede, birçok arkadaşı ve tanıdığı olduğunu, ülkesine gittiği her dönemde onları ziyaret ettiğini ifade eden Nijeryalı golcü, "Tavsiyelere kulak asan birisiyim. Çok eskiden beri spor akademileri inşa etmek gibi bir hayalim vardı. 'Hayırseverlik evinden başlar' sözünden de etkilenerek ilkini Nijerya'da kurmak istemiştim" şeklinde konuştu. 

Araziyi valinin özel yardımcısından satın aldığını ve elinde tüm belgelerin bulunmasına rağmen ordu tarafından işgal edildiğini ifade eden 27 yaşındaki golcü, güç durumda bırakıldığını ve parasını geri alabilmek için mücadele edeceğini vurguladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir