Pektemek kariyerinin zirvesinde

Medipol Başakşehir'in, Beşiktaş'tan kiralık olarak kadrosuna kattığı 28 yaşındaki futbolcu, ligde maç başına 0.77'lik gol ortalamasıyla kariyerinin en yüksek rakamına ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Medipol Başakşehir'e şampiyonluk için yarıştığı Beşiktaş'tan kiralık olarak sezon başında transfer edilen Mustafa Pektemek, aldığı süre bakımından kariyerinin en yüksek gol ortalamasına ulaştı.

Son olarak turuncu-lacivertlilerin, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Gençlerbirliği karşısında da galibiyet golünü atan ve takımının maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmasını sağlayan Mustafa Pektemek, ligdeki gol sayısını 7'ye çıkardı.

Bu sezon ligde yalnızca 4 maça ilk 11'de başlayan ve 812 dakika süre alabilen Mustafa, buna rağmen attığı kritik gollerle Medipol Başakşehir'in şampiyonluk mücadelesi vermesinde önemli rol oynadı.

Mustafa Pektemek, turuncu-lacivertli forma ile ligde görev aldığı her 116 dakikada bir gol atarak, maç başına 0.77'lik gol ortalaması yakalamayı başardı. Mustafa'nın, daha önceki maç başına en yüksek gol ortalaması, 2010-2011'de Gençlerbirliği ile 627 dakikada 5 gol attığı ve 0.72'lik gol ortalaması yakaladığı sezondaydı.

7 golünün 5'i son 10 maçta

Süper Lig'in ilk yarısını 2 golle kapatan 28 yaşındaki futbolcu, şampiyonluk yarışının kızıştığı son maçlarda performansını arttırdı.

Mustafa, 7 golünün 5'ini son 10 maçta attı. Turuncu-lacivertli takıma, 21. haftadaki zorlu Osmanlıspor deplasmanında galibiyeti getiren tek golü atan Mustafa Pektemek, 1 hafta sonra da Aytemiz Alanyaspor karşısında fileleri havalandırdı.

Mayıs 2019'a kadar Beşiktaş'ta

2011 yılında, 4 milyon euro ve Ali Kuçik karşılığında Gençlerbirliği'nden Beşiktaş'a transfer edilen Mustafa Pektemek'in, siyah-beyazlı takım ile 2 yıllık sözleşmesi daha bulunuyor.

Beşiktaş Kulübü, Mustafa ile 2015'te 4 yıllık yeni sözleşme imzalamıştı.

Yıllık ücretinin bir kısmı Beşiktaş'tan

Medipol Başakşehir'in, sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığı Mustafa Pektemek'in yıllık ücretinin bir kısmını Beşiktaş Kulübü ödüyor.

Yıllık 1,5 milyon euro kazanan Mustafa'ya 1 milyon euroyu Medipol Başakşehir, 500 bin euro ise Beşiktaş veriyor.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün, Mustafa Pektemek için satın alma opsiyonu ise bulunmuyor.