"Kamu vicdanı bunun şike olayı olmadığını görüyor"

Divan Kurulu'nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yargıtay'ın hakkındaki şike kararını onamasına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Her sabah bekliyoruz polis gelecek diye'' ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı'nda tüm Fenerbahçelilere seslendi.

Kulüp başkanının konuşmasıyla başlayan toplantıda bir ilk yaşanmış oldu. Başkan Aziz Yıldırım konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Fenerbahçe bankası ve Fenerland projeleri hakkındaki eleştirilerine yanıt verirken Başbakan Erdoğan'ın 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevini yürütürken yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Yıldırım, Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Biz şike yapmadık. Siyasi bir olayın içerisindeyiz. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’ın tek farkı hep Cumhuriyet'in yanında oldu. Bu kulübe hiçbir zaman siyaset sokmadık. Hepimizin bir düşüncesi var ama bunu hiçbir zaman kulüp bünyesine sokmadık. Kulübe siyaset sokmadım.

Fenerbahçe son kaledir

Fenerbahçe Atatürk’ün kulübüdür. Fenerbahçe Türkiye’nin son kalesidir ve bu kale hiçbir zaman yıkılmaz. Bugün gelinen noktada Fenerbahçelilerin ve kamu vicdanının bunun bir şike olayı olmadığını görüyordur. 

Başbakan da 'bunlar haksız' diyor

Üç senedir çektiklerimizle gelinen noktada kumpas kurulması, iftiralarla dolu fezlekeler hazırlanması, bizler için savunma olayını ortadan kaldırmıştır. Bizim haklıyız ya da haklı değiliz söylemlerine gerek yok. Zaten sayın Başbakan söylüyor bunlar haksız diye.

Burada padişahlık sistemi yok

Cezaevine girersem ne olacak diyenlere... Fenerbahçe'nin bir tüzüğü var ve tüzük ne diyorsa o olur. Aziz Yıldırım'ın dedikleri ile olmaz. Sadece imkanım olursa gelir oyumu kullanırım. Burada padişahlık sistemi yok. Benim düşüncemde, benim kafamda bir şey yok, benden sonra Fenerbahçe akar yolunu bulur. Bu süreçte iyi şeyler yaptığımı düşünüyorum. Dünkü toplantı geleceğe dönük, bunu şunu yapacağız meselesi olmasın diye iptal edildi.

Her sabah polis gelecek diye bekliyoruz

Biz de her sabah evimizde polis gelecek diye bekliyoruz.

Bundan sonra sıcak bakacağız

Biz bugün Fenerbahçe olarak havuz dışında yayın haklarını satarsak para alırız. 2011 yılında 25 milyon dolar iki kuruluş teklif etti. Biz Anadolu kulüpleri havuzdan yararlanıyor diye sıcak bakmadık. Ancak artık sıcak bakacağız. Bundan sonra çıkmayı düşünüyoruz. Devlet her şeyden pay alıyor. Bana katkısı ne? Yok. Devletin koyduğu bu paraların ortadan kalkması lazım. Devlet sporu üvey evlat gibi görüyor. Spor kulüpleri gidiyor borçlanıyor onlar da vergisini siliyormuş gibi görünüyor. Halbuki öbür tarafta haklarımız ödenmiyor. Benim isim hakkı için aldığım paranın aynısını diğer kulüpler de alıyor. Benim ismim para ediyor. 

Fenerbahçe inek gibi emiliyor ama karşılığını alamıyor

Bütün kulüplerin üstünden para kazanılıyor. En çok Fenerbahçe’nin. Fenerbahçe bir taraftan bağlanmış, zincirlenmiş bir taraftan inek gibi emiliyor ama karşılığını alamıyor.

Fenerbahçe için yapacağımız projeleri açıkladık, devlet büyükleri bizi bombardımana tuttular.

Fenerland projesi için nasıl yapar dediler

Kalamış’ta ihale yapılacak. Bu ihalede Kalamış'ta yat limanı yapılacak. Ben çıkarmıyorum, devlet bunu ihaleye çıkaracak. Ben de böyle bir projenin içinde yer almak istedim. Koç grubu ile Ferit Şahanek ile görüştüm. 'Bizi de alın yüzde 20 gibi küçük bir pay alalım Fenerbahçe'ye de katkı olsun' dedim. 'Vay efendim bunu yapamazsınız. İzni kimden aldınız?' Ben yapmadım kardeşim siz ihaleye çıkartıyorsunuz ben giriyorum.

Devletten izin alacağız

Geldik banka projesine. Öyle bir büyük banka değil küçük banka. 20 milyon Euro'luk bir banka. Tahvil çıkartacak, satacak. Tabii devletten izin alacağız. Devletten izin almadan böyle bir şey yapabilr misiniz?  Aykut'la Rıdvan gittiler konuştular. O zaman kendilerine "Pendik'e yatırım yapın oraya taşınan" dediler. Biz de FenerLand projesi yaptık. Dereağzı’nda futbol sahasının olduğu yere bu projeyi yapalım dedik. Bir taraf vatandaşa açık olsun diğer taraf kulüp üyelerine ait olsun dedik. Vay efendim bunu nasıl yaparlar dediler.

Fenerbahçe muhakkak şampiyon olmalı

Size bir tutanağın sonunu okuyacağım. Sayın Başbakanımız 1995 yılında FenerLand projesinin yapılması için destek olmuştu. Bugün ise sen bunu nereden yapacaksın deniyor. Hepinizden tek ricam var. Statlara yeni bir şey getirildi çok özür dilerim yuh deseniz statlar kapanıyor. Bu sene Fenerbahçe muhakkak şampiyon olmalı. Olsa ne olur olmasa ne olur ama birlik ve beraberliğimiz için şampiyon olmamız lazım. Hepimizin Fenerbahçe’ye sahip çıkması lazım.

Kapıcı olmaya razıyım

Bu üç yıl içinde yaşadığım, birebir yaşadıklarımız hepsi var. Günü geldiğinde hepsini sizinle paylaşacağım. Sakin olalım. Pazartesi günün statta maçı da ceza yemeden atlatalım. Önümüzdeki günlerde neler olacağını görelim ona göre tepkimizi dile getiririz.  Ben hiçbir titrin peşinde değilim. Ben buranın kapıcısı olmaya razıyım.

Taraftarımıza kongre üyelerimize vicdanı olan herkese teşekkür ediyorum. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir