Real Madrid'de 'Benitez' dönemi

Real Madrid İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Rafael Benitez'i getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rafael Benitez,Real Madrid'e 3 yıllık imza attı. 

İspanyol takımın kendi internet sayfasından yaptığı açıklama ile teknik direktör Rafael Benitez ile 3 yıllık anlaşma imzaladıklarını resmen açıkladı. Bugün TSİ 14.00'te Bernabeu stadyumunda gerçekleşecek imza töreni sonrası Benitez resmen Real Madrid'de ki görevine başlayacak. 

İspanyolların yurtdışında çalışan son yıllardaki en başarılı teknik adamlarından biri olan Rafa Benitez Liverpool'u çalıştırıken 1 kez Şampiyonlar Ligi kupası ve bir kez de Süper kupayı kazandı. Rafa Benitez ayrıca Chelsea'yi çalıştırdığı dönemde ise UEFA Avrupa Kupası'nı müzesine götürmesini bildi. Benitez'in çıkışı Valencia'nın başına geçmesi ile başladı. 2002 ve 2004 yıllarında Barcelona ve Real Madrid'in arasından sıyrılarak Valencia'ya La liga kupasını kazandıran başarılı teknik adam bu kulüp çatısı altında aynı zamanda eski adı ile UEFA kupasını da alma başarısı gösterdi. Rafa Benitez en son İtalyan ekibi Napoli'yi çalıştırıyordu.

İlk isteği De Gea

Real Madrid tarafından takımın önümüzdeki 3 sezon teknik direktörü olarak açıklanan Rafael Benitez dün akşam bir araya geldiği Real Madrid Başkanı Florentino Pérez'den gelecek sezon takımında görmek istediği ilk oyuncu olarak Manchester United'ın İspanyol file bekçisi De Gea olduğu İspanyol basınında yer aldı. 

Bu sene kalesinde yaşadığı problemler ile gündeme gelen Real Madrid'e De Gea transferi için tüm şartlar zorlanacak. Manchester United'ın da bırakmaya yanaşmadığı De Gea için Mardid ekibi yıldız oyuncunun kız arkadışının İspanya'da yaşamak istemesi kozunu kullanmak isterken İspanya Milli Takımı ile kampta bulunan Dea Gea bu transferin bin an önce sonuçlanmasını istiyor.