Sakarya, yeni stadına kavuşuyor

25 bin seyirci kapasiteli stadyum için 30 Nisan'da ihale düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
SAKARYA  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kenti ziyareti sırasında yapılacağını açıkladığı 25 bin seyirci kapasiteli stadyum için 30 Nisan'da ihale düzenleneceği belirtildi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni stadyumun modern yapıda olacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın Sakarya ziyaretinde 3 söz verdiğini anımsatan Üstün, ''Bunlardan ilki Bölge Adliyesi'nin Sakarya'da kurulmasıdır. Bunun için de binanın projesi yapılıyor. Bina tamamlanacak ve mahkeme hizmete girecek. İkincisi de Sakarya Nehri kenarında Sakarya Park Rekreasyon Alanı'nın yapılacağıydı. Bunun için de 124 dönümlük alanın ihalesi yapıldı ve çalışmalara başlandı'' şeklinde konuştu.
Üstün, sözlerini şöyle tamamladı:
''Başbakanımızın son sözü Sakarya'da yeni bir stadyum yapılmasıydı. Bu söz de yerine getiriliyor, 25 bin kapasiteli yeni stadyumun ihalesi 30 Nisan Salı günü yapılacak. Dolayısıyla Başbakanımız, sözlerini tutmuş oluyor. Bu stadyum, 25 bin kapasiteli ve son derece modern olacak. Sakarya'ya yakışır bir stadyum olacak. Güneşler ve Erenler arasındaki bir mevkide yapılacak. Vatandaşlarımız, yürüme mesafesiyle stadyuma gidebilecek.
Stadyumun karşısında da Sakarya Nehri Rekreasyon alanı olacak. Burada da insanlarımız rahat nefes alacak. Dolayısıyla Sakarya açısından çok önemli bir gelişme. Hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Başbakanımızın verdiği sözlerin yerine gelmesinden dolayı son derece mutluyum.''