Stat Beşiktaş'ın seçim konusu değil

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, futbol takımının başına geçmek isteyen onun üzerinde teknik direktör olduğunu söyledi.

Bir televizyon kanalında katıldığı programda açıklamalarda bulunan Orman, ismi gündeme gelen Brezilyalı çalıştırıcı Arthur Zico'nun Beşiktaş'ın hocası olmayacağını belirterek, "Büyük ihtimalle yabancı hoca olacak. Şu anda Beşiktaş'ın başında olmak isteyen onun üzerinde yerli ve yabancı hoca var" dedi.

Futbol takımıyla ilgili soruları yanıtlayan siyah-beyazlı takımın başkanı, tüm futbolcuların parasını aynı anda ödediklerini ve adalet duygusu oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Serdal Adalı'nın başkan adaylığına değinen Orman, "Beşiktaş Türkiye'nin en büyük camiası. Aday olmak isteyenlerin bu aşkı doğaldır. Herkes aday olabilir. Şartlar belli, bunu doğal bir süreç olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Stat Beşiktaş'ın seçim konusu değildir
Başkan adayı Serdal Adalı'nın kendisine yönelik stat projesinin ve transfer çalışmalarının yapılmaması gerektiği yönündeki açıklamalarına yanıt veren Orman, "Stat Beşiktaş'ın seçim konusu değildir" dedi.
Orman, kulüp yönetiminin bir süreklilik arz ettiğini anlatarak, şunları söyledi:
"Transferi bundan sonra ekip yapacak. Başkanların veya yöneticilerin yapacağı şey değildir. Aday olacak kişiler ne bilirler? Hangi maçı izlemişler de transfer yapacaklar. Buralarda yöneticiler olmayacak, profesyoneller olacak. Stat Beşiktaş'ın seçim konusu değildir. Diğer rakiplerle gelir farkımız var. Bir senede yapmak zorundayız. Niçin bekleyecekmişim? İznini ve ruhsatlarını almışız. Bütün planları çıkmış. Bunu yapacağız."

10-15 milyon euro transfer bütçemiz var
Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, yeni sezon için 10-15 milyon euro transfer ücreti belirlediklerini dile getirdi.
Alacakları oyuncuların belli olduğunu anlatan Orman, "Takımda direkt oynayacak 6 oyuncu alacağız. Kısmen görüşmeler başladı. 10-15 milyon euro bonservis bütçesi olacak. Futbol takımına daha fazla yatırım yapacağız. Çok gol yedik, savunmaya da yatırım yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Fikret Orman, kadroda yer alan Manuel Fernandes ile sözleşmeyi 3 yıl daha uzatmayı planladıklarını kaydederek, "Kendisiyle ben konuştum. Kendisini çok seviyoruz. Bazı rahatsızlıklarımız var. Bunlar da aile içinde konuşulacak şeyler."

 Demirören'e olan borç
Kulübün eski başkanlarından Yıldırım Demirören'e olan borçla ilgili soruyu da Fikret Orman, "Demirören'e hala borcumuz var. Elinde senetleri bulunuyor. Kendisiyle konuştuk. Önümüzdeki günlerde bunu da sonlandırmak istiyorum. Çok uzadı" diye yanıtladı.
BJK İnönü Stadı'nın yıkılmasının ardından futbol takımının nerede oynayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Orman, gündeme gelen Atatürk Olimpiyat Stadı'nın son çare olduğunu ancak iç saha maçlarını İstanbul'da oynayacaklarını sözlerine ekledi.