Süper Kupa maçına yoğun güvenlik önlemi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 11 Ağustos'ta Kayseri'de oynanacak TFF Süper Kupa maçında, alkollü kişilerin biletleri olsa dahi stada alınmayacağı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 11 Ağustos'ta Kayseri'de oynanacak TFF Süper Kupa maçında, alkollü kişilerin biletleri olsa dahi stada alınmayacağı bildirildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen, iki güzide takımımızın ilimizde oynayacağı bu müsabaka, İstanbul Boğazı'ndan Erciyes'in zirvesine bir kardeşlik köprüsü kuracaktır. Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak sezonun en büyük kupasının sahibini bulacağı bu müsabakada, bir dizi emniyet önlemleri planlanmıştır" denildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının maç günü karşı karşıya gelmemesi için yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

" Galatasaray veFenerbahçe takımlarının ilimize misafir olmalarıyla beraber havalimanında, yol güzergahlarında, kalacakları otellerde, antrenman alanlarında, stadyumda, stadyum etrafında ve şehrin genelinde gerekli emniyet önlemleri alınacaktır. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu, her iki kulübün taraftarları için ikiye ayrılarak taraftarlara farklı tribünler tahsis edilmiştir. Bileti olan Galatasaraylı seyirciler, şehir merkezinden ya da şehir dışından stadyuma gelmek için Kocasinan Bulvarı'nı takip ederek kendilerine ayrılan kuzey tribününe ulaşmaları çok daha kolay olacaktır. Buraya intikal eden seyirciler kuzey otoparkına alınacak, buradan kuzey ve doğu tribünlerinin giriş noktasına yönlendirilecekler. Bileti olan Fenerbahçeli seyircilerin ise şehir merkezinden stadyuma tramvay yolu güzergahını kullanarak gelmeleri, kendilerine tahsis edilmiş olan güney tribününe ulaşmalarını kolaylaştıracaktır. Yine Fenerbahçeli seyircilerin ilimize geldiklerinde otobüs terminalinin karşısından Ahmet Gazi Ayhan Bulvarı'na girmeleri durumunda stadyuma ulaşmaları kolay olacaktır. Ayrıca stadyuma seyircilerin kolay ulaşması için güzergahlarda yol ve yön levhaları da bulunacaktır."

Karaborsa bilet satışına izin yok

Emniyetin karaborsa bilet satışını engellemek için ekip kuracağı belirtilen açıklamada, "Bu maçın biletleri, TFF tarafından ilk defa internet üzerinden taraftarlara satışa sunulmuş ve taraftarların adreslerine kuryeyle teslim edilmiştir. Bu nedenle stadyum etrafında bilet satışı olmayacaktır. Ayrıca stadyum etrafında karaborsa bilet satışına izin verilmeyecek ve bunun için ekipler oluşturularak denetimler yapılacaktır" denildi.